İnegöl

Umre Dönüşü Tesettüre Giren Kamuran Yıldız İnegöl Belediye Meclisi'nden İstifa etti!

Belediye Meclis Üyesi Kamuran Yıldız, Umre ziyareti sonrası tesettüre bürünerek istifa etti. İstifa dilekçesi Temmuz ayı Meclis Toplantısı’nda okundu.

Abone Ol

Kamuran Yıldız'ın İstifası

İstifa dilekçesi, Temmuz ayı Meclis Toplantısı’nda okunan Kamuran Yıldız, yaptığı Umre ziyareti sonrası tesettüre bürünme kararı almıştır. İnegöl Belediye Meclis Üyesi olan Yıldız, bu kararı sonrasında istifa etmiştir. Meclis toplantısında dilekçesi okunarak, istifası kabul edilmiştir.

Belediye Başkanının Açıklamaları

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 27 ay boyunca birlikte çalıştıkları Kamuran Yıldız’ın katkılarından dolayı teşekkür ederek, “Kamuran hanımla yaptığımız görüşmede bizlere olan desteklerini sürdüreceklerini ifade ettiler. Özellikle sağlık komisyonunda ki özverili çalışmalarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Meclis Toplantısında Alınan Diğer Kararlar

Meclis toplantısında ayrıca Zabıta Müdürlüğü’nün Alanyurt otobüs ve minibüslerinin şehir içi çalışma saatlerinin yeniden belirlenmesi konusu görüşüldü. Alanyurt taşıma araçlarının İnegöl şehir trafiğini etkilediği ve İnegöl Halk Otobüslerini maddi anlamda büyük zararlara uğrattığı gerekçesiyle yeni bir düzenleme yapılması istendi.

Alinur Aktaş, “Alanyurt beldemiz artık fiziki konum itibari ile İnegöl’ümüzle bir bütün halinde. Bu beldemizdeki insanlarımızın işyerleri İnegöl’de, çocuklarımız burada okuyor, bizim eğlence alanlarımızı kullanıyorlar.” dedi.

Yeni Komisyon Kuruldu

Meclis toplantısında, Alanyurt otobüs ve minibüslerinin şehir içi çalışma saatlerinin yeniden belirlenmesi için bir komisyon kuruldu. Bu komisyonda AK Partili Meclis üyeleri Mehmet Emek, Hakkı Baydar ve Nedim Bayram, MHP’li meclis üyesi Müfit Besler ve SP’li Cemalettin Salih yer aldı.

Diğer Gündem Maddeleri

İnegöl Belediye Meclisi’nin diğer bir gündem maddesi ise İnegöl’e bağlanan Akhisar ve Huzur sokaklarından ilçeye yapılan toplu taşımacılık için belirlenen ücretlerdi. Buna göre, ilçeye taşımacılık yapan her minibüsten yıllık 1200 YTL alınması kararlaştırıldı. Bu ücretin araç sahiplerinden 6 taksit halinde alınması benimsendi.

Toplantıda, Yılmaz Ünlüsoy adlı vatandaşın 1999 yılında Şırnak’ta vatani görevini yaparken şehit olan oğlu Serdar Ünlüsoy’un isminin Osmaniye Mahallesi Hacı Eyüp sokağına verilmesi konusu görüşüldü. Meclis üyeleri bu sokağın çok eski ve bilinen bir sokak olması nedeniyle bu teklifi kabul etmedi, ancak aynı sokak üzerinde yenileme çalışmaları yapılan parka verilmesini uygun buldu.

Toplam 20 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında 6 madde ilgili komisyonların raporları doğrultusunda reddedilirken, 19 madde de kararlar oybirliği ile alındı. 1 madde ise MHP’li meclis üyeleri çekimser kaldı.

Stratejik Plan Çalışmaları

Meclis toplantısının sonunda ise İnegöl Belediyesi'nce yaklaşık 6 aydır sürdürülen stratejik plan çalışmaları konusunda gelinen noktayla ilgili danışman firmanın yetkilisi Mahmut Baycan 15 dakikalık bir sunum yaptı.

ARŞİVDEN HABER: 08 Temmuz 2006