Dünya modasının devleri arasında yer alan Naf Naf, ekonomik sıkıntıların pençesinde. Yılların verdiği deneyim ve popülerliği rağmen, şirket satışlardaki düşüş ve artan borç yüküyle mücadele ediyor. Bu zorlu sürecin arkasında ne gibi sebepler yatıyor ve şirketin geleceği hakkında neler söylenebilir?

Naf Naf'ın Zorlu Tarihçesi

1973 yılında kurulan ve bir zamanlar Çinli grup La Chapelle yönetiminde olan Naf Naf, 2020 yılında Yılmaz kardeşlere geçmişti. Bu devir işlemi sırasında şirketin 160 mağazası ve bin 170 çalışanı bulunuyordu.

naf iflas (3)

SY Corporate’ın Devralması

2020 yılında Yılmaz kardeşlerin kurduğu SY Corporate adlı şirket, Naf Naf’ı satın aldı. Bu satın alma sırasında Naf Naf'ın en büyük borcu,

4 milyon euroluk borcu almak yerine Yılmaz kardeşler, markayı satın almıştı.

Şu Anki Durumu

Geçtiğimiz yıllarda mağaza sayısını 215'e çıkaran Naf Naf, toplam satışlarını 165 milyon Euro seviyelerine taşıdı. Ancak 2022'de Fransa pazarından elde edilen gelirin 141 milyon Euro'da kaldığı görülüyor. Şirket yönetimi, satışlardaki düşüş ve borç yükünün artmasını zorlukların başlıca sebebi olarak gösteriyor.

naf iflas (1)-1

SY Corporate'ın Geçmişi

1984 yılında Fransa'ya göç eden Selçuk Yılmaz ve kardeşleri, tekstil sektöründe büyüme gösterdi. Günümüzde Fransa, Türkiye ve Tunus’ta toplamda en az bin 200 çalışanıyla faaliyet gösteriyor.

naf iflas (1)

Bu zorlu dönemde, şirketin ve çalışanlarının nasıl bir yol izleyeceği, sektör uzmanları ve tüketiciler tarafından yakından takip ediliyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR