Dünya

Vladimir Zelenskiy'den Putin'e yırtıcı hayvan benzetmesi

İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, 2014 sonrasında...

Abone Ol

İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, 2014 sonrasında Donbass'taki çatışmaları durdurma girişimlerinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından reddedildiğini ifade ederek, Putin'i yırtıcı bir hayvana benzetti. Zelenskiy, Rusya-Ukrayna Savaşı'na dair çarpıcı açıklamalarda bulundu ve Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki Donbass bölgesini işgal etmeye devam edeceği uyarısında bulundu.

Zelenskiy, Putin'i Yırtıcı Hayvana Benzetti ve Rusya'nın Saldırgan Politikasına Karşı Uyardı

Zelenskiy, çatışmaların 2014 sonrasında durdurulması için Almanya ve Fransa gibi etkili garantörlerin çabalarına rağmen Putin'in bu girişimleri reddettiğini belirterek, Rus lideri için "yırtıcı bir hayvan" benzetmesini kullandı.

"Ukrayna'nın ötesinde yeni Rus saldırganlığı giderek daha belirgin hale geliyor" diyen Zelenskiy, Rusya'nın sadece Ukrayna ile ilgili olmadığını, geniş bir yayılma politikası izlediğini vurguladı.

Ukrayna'nın Rusya'nın karşısında güçlü durabilmesi için hava gücünü artırması gerektiğini belirten Zelenskiy, "Ukrayna için hava üstünlüğü elde etmeliyiz. Ortaklar neye ve ne miktarda ihtiyaç olduğunu biliyor. Bu, sahada ilerleme kaydedilmesini sağlayacak" dedi.

Zelenskiy'nin açıklamaları, bölgedeki gerginlik ve Rusya'nın genişleme politikalarına karşı uluslararası toplumun dikkatini çekti. Ukrayna, Rus saldırganlığına karşı koymak ve bölgedeki istikrarsızlığı önlemek adına uluslararası destek arayışını sürdürüyor.