Bursa’da etkili olan sağanak yağış, kısa sürede hayatı olumsuz etkilerken, şehri abluka altına aldı. Meteoroloji uyarıları doğrultusunda aniden bastıran yağmur ve dolu ile beraber bir de 'mini süper hücre' oluştu.

Bu nadir doğa olayı kameralara yansırken, su basan bir kahvehanede vatandaşlar zor anlar yaşadı. Sandalyelerin üzerine çıkarak suların içinde korunmaya çalışan halk, kendi imkanlarıyla durumu kontrol altına almaya çalıştı.

Genc Gazete Yağmur Bursa'da Hayatı Felç Etti, Kahvehanede Vatandaşlar (1)-1

Şiddetli yağmur Bursa’yı vurdu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün günler öncesinden yaptığı uyarılar sonrası Bursa kent merkezine sağanak yağış etkili oldu. Trafik durma noktasına gelirken, kısa süre içinde şehir sular altında kaldı. Ancak asıl dikkat çeken olay, Bursa semalarında ilk defa görülen 'mini süper hücre' oldu. Vatandaşlar bu nadir meteorolojik olayı cep telefonları ile saniye saniye kaydederek sosyal medyada paylaştı.

Genc Gazete Yağmur Bursa'da Hayatı Felç Etti, Kahvehanede Vatandaşlar (3)

Vatandaşlar sandalyelere çıkarak korunmaya çalıştı

Sağanak yağışın etkili olduğu Yıldırım ilçesi Arabayatağı Mahallesi'nde bir kahvehaneyi su bastı. Yağmur sularının hızla dolduğu kahvehanede, içeride bulunan vatandaşlar çareyi sandalyelerin üstüne çıkmakta buldu. Sandalyelere çıkan vatandaşlar, suların daha fazla yükselmesini beklemeden kendi imkanlarıyla tahliye çalışmalarına başladı.

"Yağmur aniden bastırdı, her yer su doldu. Ne yapacağımızı bilemedik, hemen sandalyelere çıktık," diyen bir vatandaş o anları anlattı.

Genc Gazete Yağmur Bursa'da Hayatı Felç Etti, Kahvehanede Vatandaşlar (2)

Belediye ekipleri imdada yetişti

Kendi imkanlarıyla suları boşaltmaya çalışan vatandaşların yardımına belediye ekipleri yetişti. Anında müdahale eden ekipler, suların tahliye edilmesi için gerekli çalışmaları başlattı. Ayrıca etkili yağışta pazarcılar da zor anlar yaşadı. Pazar tezgahlarını su basan esnaf, yağışın etkisini azaltması için beklemek zorunda kaldı.

Genc Gazete Yağmur Bursa'da Hayatı Felç Etti, Kahvehanede Vatandaşlar (4)

İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!

Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!

Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!

Kaynak: İHA