Karadeniz'de av sezonunun başlamasıyla birlikte tezgâhlarda bolca palamut bulunurken, son günlerdeki olumsuz hava şartları balıkçıları olumsuz etkiledi.

Yaylalara düşen ilk kar ve denizdeki fırtına, balıkçı teknelerinin denize açılmasını zorlaştırdı. Bu durum tezgâhlardaki palamut fiyatlarının hızla artmasına sebep oldu.

Genc Gazete Palamut Fiyatları (7)

Hava muhalefeti fiyatları yükseltti

Trabzon’da uzun yıllardır balıkçılık yapan Mehmet Örseloğlu, palamudun fiyatındaki ani yükselişi, denizdeki sert rüzgâr ve hava muhalefetine bağladı. Örseloğlu, bu durumun balık miktarını düşürdüğünü, dolayısıyla fiyatların arttığını belirtti.

Genc Gazete Palamut Fiyatları (6)

Denize açılmak zorlaştı, palamut azaldı

“Palamut var ama az geldiği için fiyatı yükseldi. Dün 100 TL'ydi, bugün 120 TL’ye satıyoruz. Havanın durumuna göre fiyat değişecek,”

dedi Örseloğlu ve ekledi: “Geçen hafta 70-80 TL’ye satılan palamudun fiyatı, bugünkü hava şartlarıyla birlikte 120 TL'ye çıktı.”

Genc Gazete Palamut Fiyatları (5)

Diğer balık türlerinin de fiyatı arttı

Örseloğlu’nun verdiği bilgilere göre, palamudun yanı sıra diğer balık türlerinin fiyatlarında da artış gözlemlendi. Hamsi 200 TL, istavrit 125 TL, mezgit ise 125 TL'den satılıyor.

Genc Gazete Palamut Fiyatları (3)

Yağmur palamudu lezzetlendirdi

Balıkçı Emin Avcı da palamudun fiyat artışını doğrulayarak, “Dün 100 TL’ye sattığımız palamudu bugün 120 TL’ye çıkarıyoruz. Palamut az geliyor, bu da fiyatı yükseltiyor,” dedi.

“Palamutlar 1 kilo 200 gram kadar geliyor. Şu an yağmurun etkisiyle lezzetli bir dönemdeyiz. Tuzlama yapacaklar için en uygun zaman,”

diye ekledi Avcı. Ayrıca, istavritin iri boyutlarının 250-300 TL, mezgitin ise boyutuna göre 100 TL ile 400 TL arasında değiştiğini belirtti.

Genc Gazete Palamut Fiyatları (2)

Balıkçılar fırtınanın durulmasını bekliyor

Karadeniz’deki hava muhalefetinin devam edip etmeyeceği, balık fiyatlarının geleceğini belirleyecek. Balıkçılar, fırtınanın durulmasıyla birlikte tekrardan bereketli bir av sezonuna dönmeyi umuyorlar.

Genc Gazete Palamut Fiyatları (1)

İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!

Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!

Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!

Kaynak: İHA