Gündem

Yeni haftada hava sıcaklığı nasıl olacak?

Yeni hafta, Türkiye genelinde genellikle az bulutlu ve açık bir hava ile karşılanacak. Meteoroloji uzmanları, sıcaklık değerlerinin mevsim normallerinin...

Abone Ol

Yeni hafta, Türkiye genelinde genellikle az bulutlu ve açık bir hava ile karşılanacak. Meteoroloji uzmanları, sıcaklık değerlerinin mevsim normallerinin 3 ila 4 derece üzerine çıkmasını öngörüyor. Ancak, haftanın ilk gününde Artvin civarlarında kuvvetli yağışlarla karşılaşabileceğimiz değerlendiriliyor.

Ülkenin büyük bir kesiminde hafta boyunca yağış beklenmezken, iç ve batı kesimlerde az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak. Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, Doğu Karadeniz ve kıyı Ege'de ise aralıklarla yağışların görülebileceğini belirtti.

Özellikle Artvin çevrelerindeki yağışın kıyı bölgelerde yağmur, iç kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olabileceğini vurgulayan Uzman Çelik, vatandaşları bu duruma karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Haftanın genelinde sıcaklık seviyelerinin mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği öngörülüyor. İstanbul ve Ankara'da yağış beklenmezken, İzmir'de çarşamba günü kısa süreli sağanak yağışlar görülebilir. İstanbul'da en yüksek sıcaklık 15-16 derece, Ankara'da ise 11-12 derece civarında olacak. İzmir'de ise üç gün boyunca sıcaklıklar ortalama 17-18 derece civarında seyredecek. Marmara Bölgesi ile iç kesimlerde ise gece ve sabah saatlerinde sis ve pus olabileceği belirtiliyor.