Ceviz Üreticileri Derneği (CÜD), Türkiye’de dünya standartlarında ceviz üretimiyle dikkat çekiyor. Kapama ceviz bahçeleriyle üretimi artıran dernek, yerli cevizin kendi markaları altında market rafında yer alması için hazırlık yapıyor.

Rekolte Beklentisi ve Ceviz Bahçelerinin Büyüklüğü

Hasat döneminin başlamasıyla birlikte yerli ceviz üreticileri, tüketicilere sundukları ürünlerle dikkat çekmeyi sürdürüyor. Bu yıl 4 bin ton rekolte beklentisiyle hareket eden CÜD, yerli üretimi artırma hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.

ceviz sektörü

Ömer Ergüder'den Açıklamalar

Ceviz bahçelerimizin büyüklüğü 35 bin dekar. 1 milyon ceviz ağacımızla dünya standartlarında ceviz üretiyoruz. Bu yıl hasat işlemimiz bittiğinde 4 bin ton rekolteye ulaşacağız ve önümüzdeki 5 yıl içinde 15 bin ton rekolteye ulaşma hedefimiz bulunuyor.

Yerli Üretimin Önemi ve Tüketici Farkındalığı

CÜD, yerli ceviz üretiminin ekonomiye katkısını artırmak ve tüketicilere daha kaliteli ürünler sunmak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Yerli cevizin lezzeti, el değmeden üretilmesi ve hızla sofralara ulaşabilmesiyle ithal ürünlere göre fark yaratıyor.

ceviz

Yerli Ceviz Tüketimi ve Pazar Koşulları

Önümüzdeki yıl ceviz perakende fiyatlarının 150- 160 TL arasında olması beklenirken, fiyatlar; üretim maliyetleri, iklim değişiklikleri ve pazar koşulları gibi etkenlere bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor.

Avrupa Tarım Bahçesi'nden Yenilikçi Üretim

2011'de tarım sektörüne giriş yapan Avrupa Tarım Bahçesi, son teknoloji araçlarıyla üretim yaparak kaliteyi ön planda tutuyor. Bu bağlamda, yapay zeka dahil birçok farklı uygulamayı sahalarında kullanarak sonuçlarını görüyorlar.

Haşimcan Yazıcıoğlu'ndan Bilgiler

Avrupa tarım olarak, tamamen tek bir alanda tüm teknolojik mekanizasyon araçlarla birlikte el değmeden üretim yapabiliyoruz. Ürünlerimizin daha kaliteli olması için yapay zekâ dâhil birçok farklı uygulamayı sahamızda kullanıyoruz ve bunun da sonuçlarını görüyoruz.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR