Apple Ürünlerine Zam Kapıda! Trump, Elektronik Eşyaya Gümrük Vergisi Uygulayacağını Açıkladı Apple Ürünlerine Zam Kapıda! Trump, Elektronik Eşyaya Gümrük Vergisi Uygulayacağını Açıkladı

Türkiye'de yerli ve milli kola üretimi yapan Meysu Gıda'ya, Rekabet Kurumu tarafından büyük bir ceza verildi. İsrail'in Filistin'e saldırıları sonrasında başlayan boykot sürecinde Coca Cola'ya alternatif olarak gündeme gelen Meysu'nun ürettiği kola, tüketicilerin yoğun ilgisini çekmişti. Ancak bu başarının ardından şirkete 5 milyon 682 bin lira tutarında bir idari para cezası kesildi.

Meysu Gıda'ya Büyük Ceza

Yerli Kola Üretiminde Öncü Meysu

Meysu Gıda, Coca Cola'ya alternatif olarak piyasaya sürdüğü yerli kola ile kısa sürede dikkat çekti. 2,5 litrelik şişelerde satılan bu kola, 32 lira fiyat etiketiyle tüketicilere sunuldu.

Rekabet Kurumu'ndan Ağır Cezai İşlem

"Türkiye'de içecek sektöründe liderliği hedefleyen Meysu Gıda'ya, Rekabet Kurumu tarafından büyük bir ceza kesildi." denildi. Bu cezanın, sektördeki rekabeti kısıtlayıcı uygulamalara yönelik olduğu belirtildi.

Meysu Gıda'nın Geleceği ve Piyasa Etkisi

Tüketici Tepkileri ve Piyasa Dinamikleri

Bazı tüketiciler yerli kolanın fiyatını yüksek bulurken, diğerleri milli üretime destek amacıyla bu ürünü tercih etmeye devam ettiler.

Editör: Fırat Çelik