Yıldırım Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi'nde 'Demokrasiye Sahip Çıkan Milletin Zaferi' fotoğraf sergisini açtı. 54 fotoğrafın sergilendiği organizasyon 16 Temmuz saat 17.00'a kadar ziyaret edilebilecek. Başkan Oktay Yılmaz, 15 Temmuz'un Türk milletinin irade, azim ve kararlılığını gösterdiğini belirterek, "Bu ülke daha önce de darbeler gördü, ancak milletimiz ilk kez milli iradesini, demokrasisini ve seçilmiş liderini savunmak için sokağa çıktı. 15 Temmuz Türkiye için milattır. Devletin, vatanın, ordunun, polisin tek sahibi millettir” dedi.

Milletin İradesi ve Kahramanlık Destanı

Başkan Oktay Yılmaz, 15 Temmuz'un devletle milletin kucaklaşması olduğunu ifade ederek, "15 Temmuz; tıpkı ceddimizin kahramanlıkları ve zaferleri gibi geleceğimizi aydınlatacak ve gençlerimize ışık olacaktır. Milletimizin 15 Temmuz'da yazdığı destan asla unutulmayacak. Milli birlik ve dayanışma ruhu, aynı yollara başvurmak isteyecek hainlerin ümitlerini kökten söküp atmıştır” diye konuştu.

Sergide 15 Temmuz'un Anlamı

Sergi, Türk milletinin 15 Temmuz'da gösterdiği direnişi ve kahramanlık destanını gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlendi. Sergilenen 54 fotoğraf, 15 Temmuz gecesinde yaşanan olayları ve milletin demokrasiye sahip çıkışını gözler önüne seriyor. Sergi, 16 Temmuz'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Kaynak: İHA