Temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Doğa Sporlarının çekim merkezi olan DOSTUM'un nasıl oluştuğu hakkında bilgi vererek, "Doğa sporlarının bir çekim merkezi olacak Yeniceköy Mahallemizde BEBKA desteği ile Doğa Sporları ve Turizm Merkezi DOSTUM projesini hayata geçirmek için bu merkezin kurulma fikri projelendirilerek hibe desteği için 2015 yılı içerisinde BEBKA'ya başvurduk."

"DOSTUM yani Doğa Sporları ve Turizm Merkezi projemiz BEBKA'ya sunulan toplam 121 başvuru arasından seçilerek destek almaya hak kazandı. Hazırlanan bu projemizin yaklaşık maliyeti 900 bin TL olmasına rağmen süreç içerisinde yapılan ilave projelerle yaklaşık 2 milyon TL'lik bir bütçe ile bu nezih mekan oluşturuldu. Şunu da söylemek isterim ki bu rakamın 400.000 TL kadarını BEBKA'nın sağladığı hibeyle karşıladık."

"Bir kartopu misali büyüyen ve artık kabuğuna sığmayan DOSTUM emin adımlar ile yoluna devam ediyor. Dostum'da doğa yürüyüşleri, okçuluk, motocross, bisiklet, atv safari, offroad, foto safari, yamaç paraşütü, hafif sivil uçaklar, balık tutma, deniz bisikleti, kampçılık ve oryantiring gibi pek çok doğa sporunu içinde barındıran 12 branşımız var" dedi.

DOSTUM KAMP EĞİTİM MERKEZİ

Temel atma töreni gerçekleştirilen Kamp Eğitim Merkezi hakkında da bilgi veren Aktaş, "Bugün burada temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz yer kampçılık alanımız. Burada çocuklarımıza ve gençlerimize kampçılık eğitimleri vermeyi düşünüyoruz. Ayrıca artık şehirlerin hızla betonlaştığı bir ortamda tüm vatandaşlarımızın doğa ile iç içe olacağı bungalov tarzı evleriyle güzel bir mekanı hayata geçiriyoruz."

AHŞAP KONAKLAMA BİRİMİ

"Projemizde 3 adet 2 katlı (zemin kat 90 metrekare ve 1.kat 45 metrekare olan) Ahşap Konaklama Birimi (Bungalov), 2 adet 30 metrekare Ahşap Pegole, 54 metrekare etkinlik alanı, Ahşap Merdiven (77 metrekare), Ahşap Oturma Alanı (45 metrekare) ve emprenye edilmiş 1. Sınıf çam keresteden (4 adet) ahşap bekçi kulübesi de yer almakta."

Nefes Kesen Mücadele: Beşiktaş, Rizespor'u 3-2 Mağlup Etti Nefes Kesen Mücadele: Beşiktaş, Rizespor'u 3-2 Mağlup Etti

"Tabi çevresi ile alakalı gerekli düzenlemeler yapılacak. Yürüyüş yolları yapılacak. Dostum Kamp Eğitim Merkezinin belediyemize yaklaşık olarak maliyeti 665 bin TL'dir." İnşallah göreceğiz İnegölümüz, sanayisi, mobilyası, köftesi, kaplıcaları ve tarımı gibi birçok özelliğinin yanında Turizm potansiyeli ile en kısa zamanda hak ettiği yere geleceğine inancımız tamdır" dedi.

SAVAŞ GEMİMİZİ YAPTIĞIMIZ GÜNLERE GELDİK

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ise "Bildiğiniz gibi yerel yönetimlerimizin çok önemli projelere imza atması aslında genelde de merkezi hükümetimizin çok önemli projelere imza atmasıyla mümkün oluyor. Biz daha önceki yıllarda 'Türk bayrağının direğindeki çelik teli biz yaptık' diye manşet attığımız günlerden artık insansız hava araçlarımızı, savaş gemimizi yaptığımız günlere geldik. Dünya ile yarışan çok önemli projelere imza atıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Dostum Kamp Eğitim Merkezinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Akabinde ise Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile DOSTUM merkezini gezen ve inceleyen Ak Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, ilk defa model uçak kullanım deneyimi yaşarken, alternatif doğa sporları branşları hakkında bilgi almayı da ihmal etmedi.