Haftanın ilk gününde yurtta hava nasıl? 29 Nisan Pazartesi Hava Durumu Haftanın ilk gününde yurtta hava nasıl? 29 Nisan Pazartesi Hava Durumu

Antalya’da güvenlik görevlisi olarak çalışan Cemil Şahin ve Haluk Arlı, günlerden bir gün internette sıra dışı bir yöntemle Altın üretimi yapılan videoya rastladı.

Patates kullanarak aynı yöntemi evlerinde deneyen ikili, her gün 1 gram Altın üretmeyi başardı. Bu yöntemi herkesin uygulayabileceğini söyleyen ikili, elektronik atıkları dönüştürmek amacıyla patatesi kullandıklarını ve altın, bakır, gümüş ve paladyum gibi madenleri ayrıştırdıklarını dile getiriyor.

Evde günlük 1 gram altın üretiyorlar

İnternet üzerinde yıllar önce keşfettikleri bir uygulamayı hayata geçiren Şahin ve Arlı, altın elde etmeyi başarıyorlar ve bu süreci bir hobi olarak sürdürüyorlar. Elektronik atıkları, çöplerden veya hurdacılardan topladıktan sonra eve getiren ikili, elektronik eşyalarda sıkça kullanılan altın, gümüş, bakır ve paladyum gibi metallerin iletkinlik özellikleri nedeniyle bu malzemeleri ayrıştırmayı tercih ediyorlar. Böylece elektronik atıkları cihaz ve hafıza kartlarını ayırmak suretiyle sıvı hale getiren ikili, altın patatese yapışmadığı için daha rahat ayrıştırma işlemini yapabiliyor.

Kaynak: haber365