Gündem

Antalya Kepez'de 3,5 Ton sahte Zeytinyağı ele geçirildi

Antalya'nın Kepez ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından sahte zeytinyağı üretimi yapan şebeke ortaya çıkarıldı.

Abone Ol

Antalya'nın Kepez ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından sahte zeytinyağı üretimi yapan bir şebeke ortaya çıkarıldı. Operasyon, şüphelilerin evlerinde sahte zeytinyağı ürettikleri yönündeki istihbarat üzerine düzenlendi. Yapılan çalışmaların ardından belirlenen adrese gerçekleştirilen baskında, 3,5 ton sahte zeytinyağı, 80 litre pamuk yağı ve 1500 plastik bidon ele geçirildi.

"Antalya Kepez'de Sahte Zeytinyağı Operasyonu: 3,5 Ton Sahte Ürün Ele Geçirildi"

Jandarma ekipleri, şüphelilerin yurt dışından kaçak olarak getirdikleri pamuk ve soya yağlarına, aroma ve renklendirici endüstriyel boyalar karıştırarak sahte zeytinyağı ürettiğini tespit etti. Elde edilen sahte ürünlerin piyasaya sürüldüğü belirlendi. Şüphelilerin insan sağlığını tehlikeye sokacak şekilde gıda maddesi üretmek suçlamasıyla karşı karşıya kaldığı bildirildi.

"Şüpheliler Yurt Dışından Kaçak Yağları Kullanarak Sahte Zeytinyağı Üretmiş"

Operasyonla ilgili soruşturma devam ederken, ele geçirilen sahte ürünlerin analiz ve incelemelerinin yapılması bekleniyor. Sahte zeytinyağı skandalı, tüketicilerin sağlığını riske atan ve gıda güvenliği konusunda ciddi bir tehdit oluşturan bir suçla ilgili geniş çaplı bir soruşturmanın başlatılmasına neden oldu. Yetkililer, sahte ürünlerin tespit edilmesi ve bu tür suçların önlenmesi için daha fazla tedbir alınacağını açıkladılar.

"Sahte Zeytinyağı Operasyonunda Şok Edici Detaylar Ortaya Çıktı"

Olayın detaylarına göre, şüphelilerin nasıl kaçak yağları kullanarak sahte zeytinyağı üretimine başladıkları ve bu ürünleri piyasaya sürerken nasıl bir ağ kurdukları soruşturma kapsamında detaylı bir şekilde incelenecek. Halkın sağlığını korumak adına bu tür suçlara karşı daha etkin önlemler alınması ve denetimlerin artırılması bekleniyor.