Balıkçılar, bol palamudun bir anda kaybolabileceğini belirterek vatandaşlara tuzlama yapmalarını öneriyor.

Genc Gazete Balıkçılardan Palamut Için Tuzlama Önerisi Palamuttaki Bolluk (2)

Palamut tezgâhları doldurdu, fiyatlar düştü

Bu sezonun başında palamut tezgâhlarda bol miktarda yer alırken, balıkçı esnafı vatandaşlara bu fırsatı değerlendirme çağrısında bulundu. Balıkçı Ahmet Çoğalmış, “Bu sene palamudun bol olacağı görüntüsü var. Vatandaş ne kadar erken tuzlarsa o kadar iyi olur, çünkü palamut aniden kaybolabilir,” dedi. Palamudun bolluğu diğer balık fiyatlarını da düşürdü. Mezgit 100 TL’ye, istavrit ise 50 TL’ye kadar geriledi.

Genc Gazete Balıkçılardan Palamut Için Tuzlama Önerisi Palamuttaki Bolluk (3)

Palamut hızlı bir balık, aniden kaybolabilir

Çoğalmış, palamudun doğası gereği hızla çoğalıp azalabileceğini vurgulayarak, “Palamut hızlı bir balık. İki gün bol gözükür, üçüncü gün az olur. Bu sebeple tuzlamak için en uygun zaman şimdidir,” diye konuştu. Aynı zamanda, palamudun bolluğunun diğer balık çeşitlerinin fiyatını aşağıya çektiğini de ekledi.

Genc Gazete Balıkçılardan Palamut Için Tuzlama Önerisi Palamuttaki Bolluk (4)

Hamsi bu sezon az olabilir

Balıkçı Mehmet Örseloğlu da, bu sezon palamudun bol olduğunu ve bu durumun devam etmesini umduklarını belirtti. Ancak, palamudun bol olduğu sezonlarda hamsinin az olduğunu hatırlatarak, “Palamudun bol olduğu yerde hamsi az olur. Bugün var yarın olmayabilir,” şeklinde konuştu.

“Bu sene palamut bol inşallah böyle devam edecek. Ancak palamudun olduğu yerde hamsi az olur.” - Mehmet Örseloğlu

Genc Gazete Palamut Bolluğu Balık Tezgahında Fiyatlar (10)

Fiyatlar uygun, tuzlama için en iyi zaman

Bu sezon balık fiyatları geçen senelere kıyasla daha uygun seyrederken, balıkçılar palamudun tuzlanması için en uygun dönemde olduğumuzu belirtiyor. Palamudun aniden ortadan kaybolma ihtimali göz önünde bulundurularak vatandaşların bu fırsatı değerlendirmesi gerektiği vurgulanıyor.

Genc Gazete Palamut Bolluğu Balık Tezgahında Fiyatlar (9)

Tüm Türkiye'den haberdar olmak için BURAYA TIKLAYIN!

Kaynak: İHA