Çevre Yönetimi Genel Müdürü Fatih Turan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hayrettin Eldemir, Kestel Kaymakamı Recep Öztürk ve diğer katılımcılar, bu önemli etkinlikte Kestel’in hava kirliliğiyle mücadele için önemli adımlar atılacağını belirtti. Konferansın sonunda, tekstil sektöründe çevre dostu üretimin yaygınlaştırılması ve hava emisyonlarının azaltılması adına ciddi bir iş birliği sürecinin başlatılacağı vurgulandı.

Genç Gazete Kestel Bel. 4

Kestel’in Temiz Hava Hedefi İçin Çözüm Önerileri

Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, Kestel'in hak ettiği temiz havaya kavuşacağını belirterek, “Kestel, hak ettiği temiz havaya kavuşacak” ifadelerini kullandı. Başkan Erol, şehirdeki hava kirliliği ile mücadelede, 9 ana başlıkta çözüm önerileri sundu. Bu başlıklar arasında, hava ve su kirliliği için cezai yaptırımların uygulanması, yerli arıtma sistemlerinin yaygınlaştırılması, ve teşviklerin sağlanması gibi önemli adımlar bulunuyor.

Genç Gazete Kestel Bel. 3-1

Yeşil Dönüşüm ve Sanayide Temiz Üretim

Konferansın açılışında konuşan Çevre Yönetimi Genel Müdürü Fatih Turan, "Sanayide Yeşil Dönüşüm" hamlesi ile yerli arıtma teknolojileri ve akademik çalışmalarla tekstil sektöründe çevre dostu üretimin yaygınlaştırılacağını dile getirdi. Ayrıca, 2022 yılında çıkarılan "Tekstil Sektöründe Temiz Üretim Uygulamaları" genelgesi kapsamında, 2025 yılı itibariyle 5 ton/gün üzeri üretim yapan tüm tesisler için arıtma sistemlerinin zorunlu hale geleceği belirtildi.

Bursaspor Camiasını Yasa Boğan Vefat Haberi Bursaspor Camiasını Yasa Boğan Vefat Haberi

Genç Gazete Kestel Bel. 2-1Konferansta, tekstil sektöründe faaliyet gösteren sanayi tesislerinin çevre dostu uygulamalara yönlendirilmesi için adımlar atılacağı ifade edildi. Bakanlık yetkilileri, 6000 sanayi tesisinin yeşil dönüşüm süreçlerine dahil edilmesiyle çevre dostu uygulamaların teşvik edileceğini belirtti.

Genç Gazete Kestel Bel. 1-1

Kaynak: BÜLTEN