Projede İlk Adım: Yıkım Çalışmaları Başladı

İnegöl Belediyesi tarafından başlatılan Cazibe Merkezi projesi için ilk adımlar atıldı. Eski hal ve tahıl binalarının yıkımına başlandı. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yıkım çalışmalarını yerinde inceledi.

Genc Gazete Inegol Cazibe Merkezi (3) 3 11Zon

Önemli Bir Proje: Cazibe Merkezi

Belediye Başkanı Aktaş, cazibe merkezinin İnegöl için önemli bir proje olduğunu belirterek, projenin otobüs terminali, kapalı modern pazaryeri, kent meydanı ve ticaret merkezinden oluşan dört kısımlı bir proje olduğunu ve üç aşamada tamamlanacağını açıkladı.

“Bu bağlamda şehir dışında kamyon garajı ile hal ve tahıl binaları yaptık. Böylelikle esnafımızı şehir içindeki sıkışıklıklardan kurtararak türüne ve amacına uygun binalara yerleşmesini sağladık. Bu çalışmalar kapsamında kamyoncular garajının taşınmasının ardından eski kamyoncular garajının yıkım işlemini de tamamladık”

Genc Gazete Inegol Cazibe Merkezi (2) 2 11Zon

Yeni Hal Binasına Taşınma ve Yıkım Süreci başladı

Hal ve tahıl esnafının yeni hal binasına taşınmasıyla birlikte yıkım işlemine başlandığını belirten Başkan Aktaş, yıkım çalışmalarının ardından bölgenin yüklenici firmaya teslim edileceğini ve 2 bin 500 m2 kapalı, toplamda 12 bin m2’lik alana sahip cazibe merkezinin ilk etabı olan ve 1 milyon 750 bin YTL'ye mal olacak yeni terminal inşaatına başlanacağını söyledi.

Genc Gazete Inegol Cazibe Merkezi (4) 4 11Zon

İlk Etap Bu Yıl Tamamlanacak

Aktaş, bu yıl içerisinde çalışmaların ilk etabını bitireceklerini ve terminal bittikten sonra mevcut terminali buraya taşıyacaklarını belirtti. Eski terminalin olduğu yerde ise ikinci etap çalışmalarının başlayacağını, bu kapsamda modern kapalı pazaryeri ve kent meydanının inşaatına başlanacağını ifade etti. Aktaş, “İnanıyorum ki İnegöl Cazibe Merkezi ile bambaşka bir görünüme ve estetiğe kavuşacak.” diye konuştu.

ARŞİVDEN HABER: 21.06.2006

Kaynak: Haber Merkezi