Türkiye

Bir Okuldan Daha Fazlası: Özel Öğrenciler Burada Hayata Hazırlanıyor

Elazığ'daki Abdullah Hakan Tangülü Özel Eğitim Meslek Okulu, özel ve otizmli çocuklara sadece eğitim değil, aynı zamanda hayatlarını değiştirecek bir fırsat sunuyor.

Loading...

Abone Ol

Elazığ'daki Abdullah Hakan Tangülü Özel Eğitim Meslek Okulu, özel ve otizmli çocuklara sadece eğitim değil, aynı zamanda hayatlarını değiştirecek bir fırsat sunuyor. Öğrenciler, mobilya ve iç mekan tasarımı, yiyecek içecek hizmetleri, el sanatları ve konaklama seyahat hizmetleri gibi atölyelerde meslek öğrenerek iş sahibi oluyorlar.

Öğrenciler Yeteneklerine Göre Yönlendiriliyor

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bu özel okul, hafif düzeyde zihinsel yetersizliği bulunan ve otizmli çocuklara eğitim veriyor. Öğrenciler, akademik derslerin yanı sıra, okulun sunduğu çeşitli atölyelerde meslek öğreniyor ve hayata atılmaya hazırlanıyor.

Mesleki Beceriler Kazanıyorlar

Okul Müdürü Ahmet Yıldırım, öğrencilerin hem akademik hem de mesleki beceriler kazandığını belirtiyor. Öğrenciler, 11 ve 12. sınıflarda işletmelere giderek iş başı eğitimi alıyor ve mezun olduklarında iş sahibi oluyorlar.

Gerçek Hayata Hazırlık

“Okulumuzda şu an dört ana alan var. Bunlar mobilya ve iç mekan tasarımı, yiyecek içecek hizmetleri, el sanatları ile konaklama seyahat hizmetleridir. Ayrıca, yeni onay aldığımız tarım alanı ile süs bitkileri peyzaj ve gıda teknolojisi alanları da var. Amaç, öğrencilerimizi hayata hazırlamak.” - Ahmet Yıldırım, Okul Müdürü

Öğrenciler, bu eğitim sürecinde hem meslek öğreniyor hem de hayata hazırlanıyorlar. Öğrenci Yunus Emre Bahçeci'nin ifadesiyle, atölye çalışmaları onlara hem meslek kazandırıyor hem de yaşam becerileri sunuyor.

Öğrencilerin Hedefleri ve Hayalleri

“Okul sonrasında işe girip para kazanacağım. Güzel bir meslek sahibi olmak istiyorum.” - Yunus Emre Bahçeci, Öğrenci

Okul, öğrencilere sadece mesleki beceriler kazandırmakla kalmıyor, aynı zamanda hayallerine ulaşmaları için gereken motivasyon ve desteği de sunuyor.