Kebabın başkenti olarak bilinen Adana’da, birkaç firmanın sahte ve taklit ürün sattığı iddiası, esnafı zor durumda bıraktı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan "Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar" listesine Adana’dan giren 11 firma, esnaflar arasında büyük tepkilere neden oldu.

Özellikle kebap etlerine karıştırılan tek tırnaklı hayvan etleri halk arasında güven kaybına yol açtı. Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Yağmur ve kebapçılar bu duruma sert bir dille karşı çıktı.

Genc Gazete Adanalı Kasap Ve Kebapçılar Sahte Et (10)

Taklit ürünler esnafı zor durumda bıraktı

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayınladığı liste, kentteki pek çok esnafın işini olumsuz etkiledi. Bazı işletmelerin yaptığı hatalar yüzünden Adana’daki kasaplar ve kebapçılar hedef haline geldi. Esnaf, Adana’nın namına leke sürülmeye çalışıldığı gerekçesiyle bu tür olaylara karşı daha sıkı denetimler yapılmasını talep ediyor.

Genc Gazete Adanalı Kasap Ve Kebapçılar Sahte Et (9)

Adana’nın ismi leke tutmaz

“Tarım ve Orman Bakanlığı'nın denetimlerinden memnunuz. Bu çalışmaların günü birlik yayınlanmasını istiyoruz. Adana'da Kasaplar Odası'na kayıtlı hiçbir esnafta taklit ve tağşiş ürüne rastlanmadı. Bu listede çıkan yerler kendisini bilmez, Adana'ya leke sürmeye çalışan esnaflardır. Adana leke tutmaz. Bizler de denetimlerimizi arttırdık”
“Bir tane Adana'mız var. Başka Adana yok. Adana'nın isminin kötülenmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Her zaman söylüyorum deterjan ve et asla bir arada satılmaz. Vatandaşlar gelip etlerini kasaplar çarşısından veya güvendikleri esnaflardan alsınlar"  - Murat Yağmur, Adana Kasaplar Odası Başkanı

Genc Gazete Adanalı Kasap Ve Kebapçılar Sahte Et (7)

Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Yağmur, İhlas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada denetimlerin sıkılaştırılmasını istediklerini belirtti. Yağmur, "Adana'da Kasaplar Odası'na kayıtlı hiçbir esnafın taklit ya da tağşiş ürün satmadığını" vurgulayarak, bu listede yer alan firmaların Adana’nın itibarını zedelemeye çalıştığını söyledi. "Adana leke tutmaz" diyen Yağmur, halkı güvenilir kasaplardan alışveriş yapmaya çağırdı.

Genc Gazete Adanalı Kasap Ve Kebapçılar Sahte Et (4)

Esnaflar güvence veriyor

Adana’da kebapçılık yapan Güngör Güler, şehrin esnaflarının büyük bir kısmının güvenilir kasaplardan et aldığını ve düzenli denetimlere tabi olduklarını belirtti. Güler, "Birkaç işletmenin hatasını tüm şehre mal etmek istemediklerini" söyleyerek, Adana esnafının işinin ehli olduğunu vurguladı. Esnafın, sahte ürünlerle ilgisi olmadığını belirten Güler, herkesi Adana’ya gelip bu lezzetleri yerinde tatmaya davet etti.

Genc Gazete Adanalı Kasap Ve Kebapçılar Sahte Et (5)

Adana Lezzet Festivali öncesi olumsuz gelişme

Esnaf Abdullah Saylan ise olayın Adana Lezzet Festivali öncesinde yaşanmasının esnaf için büyük bir üzüntü kaynağı olduğunu ifade etti. Saylan, “Taklit ve tağşiş ürünlerin çıkması bizi de etkiledi, Adana Kebabı’nın itibarını zedelemeye çalışıyorlar” dedi.

Adanalı kasaplar ve kebapçılar, kentlerinin isminin bu olaylar yüzünden zarar görmemesi için daha sıkı denetim ve daha büyük farkındalık çağrısında bulundu.

Genc Gazete Adanalı Kasap Ve Kebapçılar Sahte Et (2)

İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!

Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!

Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!

Kaynak: İHA