Bursa’da Dut Ağaçlarına İlginç Yazı: "Yemek Helal, Yememek Haram"

Bursa'nın İznik ilçesi Elbeyli Mahallesi'nde çiftçilik yapan Osman Sabancı, tarlasındaki dut ağaçlarının meyvelerinin ziyan olmaması için dikkat çekici bir yöntem geliştirdi. Sabancı, ağaçlarının altına "Bu ağaçtan dut yemek helal, yememek haram" yazılı bir levha astı. Bu levhayı gören vatandaşlar, dutları yiyerek yollarına devam ediyor.

Genc Gazete Dut Agaci (3)

Osman Sabancı’dan Duyarlı Çiftçilik

Osman Sabancı, tarlasında bulunan dut ağaçlarının meyvelerinin çabuk olgunlaştığını ve yere döküldüğünü fark edince, meyvelerin ziyan olmaması adına bu çözümü bulduğunu belirtti. Sabancı, "Dut meyvesi çabuk olduğundan dolayı yere dökülüyor. Ziyan olmaması adına böyle bir çözüm buldum. Bana dua etsinler yeter" dedi.

Genc Gazete Dut Agaci (2)

“Dut meyvesi çabuk olduğundan dolayı yere dökülüyor. Ziyan olmaması adına böyle bir çözüm buldum. Bana dua etsinler yeter”

Bu özgün ve ilginç yöntem, yerel halk tarafından olumlu karşılanıyor ve Sabancı’nın tarlasına uğrayan herkes dutlardan yiyerek teşekkürlerini iletiyor. Bu sayede dut ağaçlarının meyveleri ziyan olmuyor ve hem çiftçi hem de ziyaretçiler memnun kalıyor.

Genc Gazete Dut Agaci (1)

Bu ilginç uygulama, çevre bilinci ve gıda israfına karşı örnek bir davranış olarak dikkat çekiyor. Osman Sabancı'nın bulduğu bu çözüm, yerel halkın yanı sıra sosyal medyada da büyük ilgi görüyor.

Kaynak: İHA