Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in göreve başlamasıyla Bursada'ki otoparklar ücretsiz hale geldi. Ancak İnegöl Bankalar Caddesi'nde yanlış parklamalar nedeniyle sorunlar yaşanıyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in vaadi üzerine, Bursa ve İnegöl'de başlatılan ücretsiz otopark uygulaması, özellikle Bankalar Caddesi gibi yoğun noktalarda trafik düzenini etkilemeye başladı. Gün içinde yaşanan yanlış parklamalar, araç sürücülerini ve yayaları mağdur ediyor. Birçok sürücünün  araçlarını Bankalar caddesine bırakaması yol ortasına park etmesine neden oluyor. İnegöl'de Bankalar Caddesine yakın İnegöl Belediyesi'nin 6-7 adet otoparkı olmasına rağmen sürücülerin bu ısrarı anlaşılır gibi değil. İnegöl Belediyesi'ne ait otoparkların bölgeye yakın olmasına rağmen Atatürk Bulvarı ve Bankalar Caddesindeki park sorunu yeni uygulamayla birlikte daha da çekilmez hal alıyor.

Belediye, ücretsiz park sisteminin düzene oturması için otopark görevlilerinin düzenleyici bir rol üstlenmesini planlamıştı. Ancak şikayetlere göre, görevlilerin yetersizliği park düzenini sağlamada etkisiz kaldı. Bu durum, özellikle iş çıkış saatlerinde ciddi aksamalara yol açıyor. 

Kapalı Otoparkların Kullanılmaması

İnegöl'deki birçok kapalı otoparkın boş kalması da dikkat çekiyor. Vatandaşlar, birçok ücretsiz otopark olmasına rağmen bu alanları kullanmaktan kaçınıyor.

Muhabir: Abdullah Argun