Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ramazan Bayramı tatilini 9 güne çıkarma açıklamasıyla birlikte Bursa Otobüs Terminali’nde hareketlilik başladı. Tatilini değerlendirmek isteyen vatandaşlar, akraba ziyaretlerinin yanı sıra tatil planlarına da devam ediyor. Otobüs firmaları, artan talepleri karşılamak amacıyla ek seferler düzenlemeye başladı. Ege ve Akdeniz kıyılarına tatil yapmaya gidenlerin sayısının arttığı gözlemlendi.
Firma yetkilileri, dönüşlerde de yoğunluk yaşanabileceğine dikkat çekerek, bayram tatilini şehir dışında geçirenlerin dönüş için son günü beklememeleri gerektiğini belirtti. Bursa Bölge Müdürü Hamit Ocak, “Bayram tatiline özel seferlerimiz ile yolcularımızın taleplerini yerine getiriyoruz. Yeni güzergâhlar ve seferler eklenmeye devam ediyor. Herkesin internet üzerinden bilet alması daha hızlı ve kolay oluyor,” dedi.
Ocak, otobüslerin dolmasına yakın ek seferlerin düzenlendiğini ve dönüşler için de ek seferlerin ayarlandığını belirtti. “Ancak 1 gün önce dönüş yaparlarsa, iyi olur. Son gün yine yoğunluk yaşanabilir,” dedi.