Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Yolçatı Mahallesi yakınlarında başlayan anız yangını, rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Görükle Kampüsü'ne sıçradı. Yangın, kampüsteki ormanlık alanı tehdit ederken, öğrenci yurtları tahliye edildi ve kampüsteki hayvanlar güvenli alanlara taşındı.

Bursa'da Anız Yangını Kampüsü Sardı Öğrenciler Valizleriyle Tahliye Edildi! (5)

Acil Müdahale Başlatıldı

Yangının fark edilmesiyle birlikte bölgeye Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sevk edildi. Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangının Ayvalı Deresi kıyısındaki hububat ekili arazilere ve kampüs alanına sıçramasıyla birlikte ekipler yoğun bir çaba gösteriyor.

Bursa'da Anız Yangını Kampüsü Sardı Öğrenciler Valizleriyle Tahliye Edildi! (3)

Öğrenciler Valizleriyle Bölgeyi Terk Etti

Kampüs içerisindeki öğrenci yurtlarının tahliye edilmesiyle birlikte, eşyalarını toplayan öğrenciler valizleriyle birlikte toplanma alanı olarak belirlenen kampüs içerisindeki cami inşaatının bulunduğu alana geldi. Tahliye edilen öğrenciler, yangının kontrol altına alınmasını bekliyor.

Bursa'da Anız Yangını Kampüsü Sardı Öğrenciler Valizleriyle Tahliye Edildi! (2)

Hayvanlar Güvenli Bölgelere Taşındı

Kampüsteki doğal yaşam alanında bakılan kızılgeyikler, atlar ve diğer hayvanlar da tahliye edilerek güvenli bölgelere taşındı. Yangının kampüs alanında daha fazla yayılmasını önlemek için ekipler seferber olmuş durumda.

Bursa'da Anız Yangını Kampüsü Sardı Öğrenciler Valizleriyle Tahliye Edildi!

Vali Demirtaş: "Yangını Kontrol Altına Almaya Çalışıyoruz"

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, "Yangına 2 helikopter ve 1 uçakla havadan müdahale ediyoruz. Ek olarak 4 helikopter daha gelmekte. Rüzgarın etkisiyle yangın hızla yayılıyor, bu nedenle çok hızlı hareket etmeye çalışıyoruz. Tüm tedbirlerimizi aldık, ancak yangının kontrol altına alınması için yoğun çabamız sürüyor" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi