Valilik açıkladı

Bursa Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü, berberlerin pazar, güzellik salonlarının ise salı günleri kapalı olması yönündeki düzenlemeyi değiştirdi. Müşteri talepleri doğrultusunda, artık hem berberler hem de güzellik salonları pazar günleri kapalı olacak. Bu yeni düzenleme 1 Temmuz 2024 itibarıyla yürürlüğe girdi.

Saç Besin

Müşteri Talepleri Doğrultusunda Değişiklik Yapıldı

Bursa Ticaret İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve ilgili yönetmelik maddeleri doğrultusunda, meslek kuruluşlarının ve yetkili idarelerin görüşleri değerlendirildi. Bu değerlendirmeler sonucunda, berberler ve güzellik salonlarının pazar günleri kapalı olması kararlaştırıldı.

Saç Masajı 2

İstisnalar ve Özel Durumlar

Sektör temsilcilerinin müşterek talebi doğrultusunda, pazar günleri kapalı olan işletmelerin, Ramazan ve Kurban Bayramları, yeni eğitim-öğretim yılı başlangıcı, düğün ve sünnet törenleri gibi özel durumlarda, valilik kararından istisna olarak iş yerlerini açabilmelerine izin verildi. Bu durumlarda, işletmelerin meslek odalarına bilgi vermeleri gerekecek ve belirtilen saatlerde hizmet verebilecekler.

Genç Gazete Saç Boyatmak Günah Mı Saç Boyası Abdest (5)

Karara Uymayanlara Ceza Uygulanacak

Alınan kararlara uymayan işletmeler hakkında ise 6585 sayılı Kanunun 18'inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi çerçevesinde idari para cezası uygulanacak. İşletmelerin bu düzenlemeye uymaları büyük önem taşıyor.

"Müşteri talepleri doğrultusunda yapılan bu düzenleme, sektörün daha düzenli ve verimli çalışmasını sağlayacak." - Bursa Ticaret İl Müdürlüğü

Genç Gazete Saç Boyatmak Günah Mı Saç Boyası Abdest (4)

Bu yeni düzenleme ile birlikte, Bursa'da berberler ve güzellik salonlarının pazar günleri kapalı olması, hem çalışanlar hem de müşteriler için düzenli bir çalışma takvimi sağlayacak.

Kaynak: Haber Merkezi