Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Tarım Peyzaj AŞ bünyesinde faaliyet gösteren Damla Sulama Boru Üretim Tesisi, Bursa'daki atık plastiklerden ürettiği 8 milyon 545 bin metre yassı boru ve 4 milyon 330 bin metre yuvarlak boru ile çiftçilere büyük bir destek sağlayacak. Bayram sonrasında üreticilere dağıtılacak olan borular, modern sulama tekniklerini yaygınlaştırmayı ve su kaynaklarının verimli kullanımını teşvik etmeyi amaçlıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu projenin tarımsal üretimin sürdürülebilirliği ve su kaynaklarının korunması açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Bozbey, “Çiftçiler kazandığı için üretmeye devam etsin istiyoruz. Bu nedenle sulama borusu gibi desteklerle maliyetlerini düşürmeye çalışıyoruz” dedi. Ayrıca, proje ile vahşi sulama tekniklerini kullanan çiftçilerin modern sulama yöntemlerine yönlendirilmesi hedefleniyor.
Tarım Peyzaj AŞ Genel Müdürü Sedat Akar, çiftçilerin maliyetlerini düşürmek ve üretimin önünü açmak adına yapılan bu çalışmaların ülke tarımına katkı sağlayacağına dikkat çekti. Akar, “Başkanımız Mustafa Bozbey’in desteğiyle çiftçilerin yanında olacak, üretimi artıracak projeleri hayata geçiriyoruz” dedi.