Çocukların korunması ve istismarın önlenmesi konusunda bu profesyonellerin farkındalığının ve bilgilerinin kritik önem taşıdığını vurguladı.

Çocukların Geleceğimiz Olduğu Vurgusu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden Doç. Dr. Say, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, çocukların toplumun en değerli varlıkları olduğunu ve geleceğimizin teminatı olarak görülmesi gerektiğini ifade etti.

israil gazze cocuklar

Çocuk İstismarının Tanımı ve Etkileri

Doç. Dr. Say, Dünya Sağlık Örgütü'nün çocuk istismarını tanımını ve çocukların sevgi ve koruma ihtiyacını vurgulayarak, istismarın ciddi kısa ve uzun vadeli sonuçlarına dikkat çekti.

"İstismar çoğunlukla tekrar edicidir, bir seferlik kalmaz hatta nesilden nesle aktarılır."

İstismarın Gizli Kalmasının Engelleri

Çocuk istismarının önlenmesindeki en büyük engellerden birinin, bu olayların çoğunlukla gizli kalması olduğunu belirten Say, bu durumun çocukların bilişsel olgunluğunun yetersizliği ve ebeveynlerin ihmal edilmesi gibi sebeplerle karmaşıklaştığını açıkladı.

çocuklar bebekler (8)

Profesyonellerin Farkındalığı Önemli

Çocuklarla çalışan profesyonellerin istismar konusunda farkındalığının, bu olumsuz durumla başa çıkmada ve önlemede kritik olduğunu vurgulayan Say, bu konuda sağlık çalışanları ve eğitimcilerin eğitilmesinin önemine dikkat çekti.

 Çocuk istismarının önlenmesinde sağlık çalışanları ve öğretmenlerin rolünün vurgulandığı, Doç. Dr. Gökçe Nur Say'ın açıklamalarıyla detaylandırılan bu haber, toplumun en hassas kesimi olan çocukların korunmasına ışık tutuyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR