Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde sosyal medya üzerinden tanışan M.K. ve A.Ç. rumuzlu kadının hikayesi beklenmedik bir şekilde şantaj operasyonuna dönüştü. Evindeki 8 bin lirasının kaybolmasının ardından M.K.'nın, kadını aramasıyla tehditlerle dolu bir süreç başladı.

Tehdit üzerine polis harekete geçti

A.Ç. isimli kadının, aslında S.B. olduğunu öğrenen M.K., polise başvurduktan sonra olayın seyri değişti. "Elimde çıplak görüntülerin var, 10 milyon TL vermezsen tüm akrabaların görür" tehdidi karşısında çaresiz kalan M.K., emniyete giderek şikayette bulundu.

Genc Gazete Elimde Çıplak Fotoğrafların Var Diyen Kadın (1)-1

Polis şüphelileri izlemeye başladı

Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, S.B. ve iki diğer şüpheliyi yakın takibe aldı. Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) yardımıyla izlenen S.B., 2 milyon liralık bir ön ödeme için M.K. ile buluştu.

Buluşma noktasında yakalandı

S.B., belirlenen iş yerinde parayı teslim aldığı anda polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Üzerinde ruhsatsız tabanca bulunan S.B., suçunu itiraf etti. Polis, çeteye ait dijital materyalleri inceleyerek daha fazla kurbanın olabileceği şüphesiyle soruşturmayı genişletti.

Genc Gazete Elimde Çıplak Fotoğrafların Var Diyen Kadın (3)

Diğer şebeke üyeleri de yakalandı

Soruşturma sonucunda çetenin diğer üyeleri olan R.H. ve H.T. de gözaltına alındı. Üç şüpheli, Bismil Adalet Sarayında çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Elimde çıplak görüntülerin var, 10 milyon TL vermezsen tüm akrabaların görür" tehdidi, bu şantaj çetesinin sonunu getirdi.

Polis ekipleri, dijital materyaller üzerinde yaptığı incelemelerde başka mağdurların olup olmadığını araştırmaya devam ediyor. Soruşturma derinleştiriliyor.

Genc Gazete Elimde Çıplak Fotoğrafların Var Diyen Kadın (2)

WhatsApp kanalımızı BURADAN takip edebilirsiniz!

Tüm Türkiye'den haberdar olmak için BURAYA TIKLAYIN!

Kaynak: İHA