15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminde Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı olan emekli Tümgeneral Seyfullah Saldık, o gece yaşananları detaylarıyla anlattı. Saldık, "O gece sözde sıkıyönetim komutanı ilan edilen Yurdakul Akkuş'u nizamiyeden sürükleyerek dışarı attım ve gözaltına alınmasını sağladım. Ele geçirilen çantadan çıkan 'Yurtta Sulh' konseyinin belirlediği il il kimlerin sıkıyönetim komutanı listeleri, Türkiye'deki darbe girişiminin en önemli evraklarıydı" dedi.

Türkiye'de İlk Sıkıyönetim Komutanını Gözaltına Aldırdı

Emekli Tümgeneral Saldık, "8 yıl önce 15 Temmuz'da evimde otururken darbe emri geldiği bilgisini aldım. Üniformalarımı giyip garnizona hareket ettim. Nizamiyeye girip, askerleri topladım ve bu emrin kanunsuz olduğunu anlattım. 'Ben emri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan alırım' diye askerlere seslendim. O sırada sözde sıkıyönetim komutanı Yurdakul Akkuş'un emriyle hareket eden askerleri engelleyerek, Akkuş'u nizamiye dışına attım ve gözaltına alınmasını sağladım" dedi.

Darbe Girişiminin Şifreleri O Çantadan Çıktı

Saldık, darbeci komutanın Osmangazi'ye yöneldiğini ve gözaltına alınması için emir verdiğini belirtti. "Osmangazi'de darbeci albayın çantası kalmış. Çantanın içerisinden sıkıyönetim emri çıktı. 3 bölüm 27 sayfadan oluşan sıkıyönetim evrakları Türkiye'deki darbe girişimindeki en önemli evraklardı. Bu belgeler sayesinde darbenin önlenmesinde önemli bir rol oynadık" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA