Evlerde uygulanan ücretsiz doğalgaz desteği, 1 Mayıs itibarıyla sona erecek. Geçen yıl Cumhurbaşkanı tarafından imzalanarak Resmi Gazete'de yayınlanan kararname ile yürürlüğe giren bu destek programı kapsamında, vatandaşların doğalgaz faturalarındaki belirli kullanım bedelleri devlet tarafından karşılanıyordu. Bu uygulamanın sona ermesiyle birlikte, tüketicilerin faturalarında artış bekleniyor.

Kredi Kartı Kullananların Dikkatine:  Kart Limitlerinde Büyük Değişiklik! Kredi Kartı Kullananların Dikkatine:  Kart Limitlerinde Büyük Değişiklik!

Doğalgaz Tüketimine İlişkin Sistem Kullanım Bedelleri Hakkında alınan kararla, 24 Nisan 2023'ten 31 Mayıs 2023'e kadar olan dönemdeki ilk fatura tahakkukları kapsamındaki sistem kullanım bedellerinin tamamı devlet tarafından ödenmişti. Ayrıca, 1 Mayıs 2024'e kadar tahakkuk edecek faturalarda da 25 Sm3’e kadar olan doğalgaz tüketimine ilişkin sistem kullanım bedelleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bütçesinden karşılanıyordu.

“Doğalgaz Tüketimine İlişkin Sistem Kullanım Bedelleri Hakkında alınan karar Cumhurbaşkanın imzasıyla geçen sene 1 Mayısta Resmi Gazete'de yayınlanmıştı.”

Bu destekle, vatandaşlara özellikle pandemi döneminde ekonomik bir nefes aldırılmış, birçok hanenin doğalgaz faturalarında ciddi bir yük hafifletilmişti. Ancak, geçtiğimiz sene alınan kararnameye göre herhangi bir uzatma açıklaması yapılmadığı için, 1 Mayıs'tan itibaren uygulamanın sona ereceği ve doğalgaz tüketimindeki artışla birlikte vatandaşların faturalarında fiyat artışları yaşanabileceği belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi