Osmanlı Mimarisi Haberleri

Osmanlı Mimarisi haberleri ve güncel Osmanlı Mimarisi gelişmeleri, Osmanlı Mimarisi ile ilgili tüm video, Osmanlı Mimarisi fotoğrafları ve Osmanlı Mimarisi haberleri Genç Gazete sitemizde


Bursa

Bursa Ulu Camii, ihtişamıyla her asırda göz kamaştırıyor. Bursa Ulucami'nin minareleri Bursa'nın asırlarına şahit. İşte unutulmaz o kareler!

Bursa

Bursa'nın sembol yapılarından Ulucami’de tarihi şadırvanlar, 1399 yılından beri ilk günkü görkemiyle karşılıyor misafirlerini. İşte unutulmaz kareler!

Bursa

Osman Gazi’nin Bursa kuşatmasındaki stratejik hamlesi: Balabanbey Kalesi. Tarihin ilk Osmanlı yapısı, şehrin fethine giden yolu açtı.

Bursa

Bursa Osmangazi'de yer alan tarihi Ahşap Han, mimarisiyle dikkat çekiyor. Osmanlı döneminden günümüze kadar ulaşan han, turistlerin ilgisini çekiyor.

Kültür& Sanat

Mimarisi kiliseye benzetildiği için inşaatı durdurulan Molla Halil Camisi, 18 yıl sonra tamamlanarak ibadete açıldı.

Kültür& Sanat

Çini ve seramik sanatçısı Adil Can Güven, İznik çinisinin standartlarının oluşturulması için bir araştırma enstitüsü kurulması gerektiğini savunuyor.

Eğitim

İnegöl'de eğitime ve öğrencilere verilen değer, son yıllarda hayata geçirilen nöbetçi kitaphanelerle bir kez daha kanıtlanıyor. Tarihi bir konakta başlayan...