Hayvanlar Aleminden Şaşırtıcı Bilgiler!

Dünyamızın ne kadar ilginç ve sıra dışı olduğunu öğrenmek ister misiniz? Hayvanlar ve insanlar hakkında pek az bilinen ve sizi şaşırtacak 51 inanılmaz bilgiyle karşınızdayız. Bu bilgileri okurken hem eğlenecek hem de şaşıracaksınız.

Yilan Yılan (6)

Fareler Kusamaz, Yılanlar 3 Yıl Uyuyabilir

Farelerin kusma yeteneği yoktur ve yılanlar tam 3 yıl boyunca uyuyabilir. Ayrıca, yılanlar duyamazlar ve karıncalar uyuyamazlar. Kirpiler ise suda batmaz.

Genc Gazete Kurban Kurbanlik Koc Koyun Inek Dana (11)

Kutup Ayıları Solaktır, Yunuslar Bir Gözü Açık Uyurlar

Kutup ayıları solaktır ve yunuslar bir gözü açık uyurlar. Develerin 3 tane kaşı vardır ve filler zıplayamayan tek memelidir. Sığırların 4 midesi vardır ve kangurular geri geri yürüyemezler.

At Eti Yenir Mi At Eti Yemek Horse At Tay Beygir (4)

Atlar Bir Ay Ayakta Kalabilir, 2600 Kurbağa Cinsi Var

Atlar bir ay kadar ayakta kalabilirler ve dünyada 2600 kadar kurbağa cinsi bulunmaktadır. Yetişkin bir ayı, at kadar hızlı koşabilir ve sadece domuzlar güneşten yanabilir.

Genç Gazete Sivrisinekler Neden Bazı Insanları Sokmaz Sivrisineklerden Korunma (3)

Sadece Dişi Sivrisinekler Isırır, İnsanlar Su ve Yemek Olmadan 18 Gün Yaşayabilir

Sadece dişi sivrisinekler ısırır ve bir insan su ve yemek olmadan en fazla 18 gün yaşayabilir. Karıncalar kendi ağırlıklarının 10 katını taşıyabilirler ve Paraguay, dünyanın en yağışlı bölgesidir.

Genc Gazete Cinler İnsanları Çarpabilir Mi Cin Çarpması Var Mı (12)

İnsanlar ve Gezegenimiz Hakkında İlginç Bilgiler

Dünyada 2000'e Yakın Halk ve 3000'e Yakın Dil Var

Dünyada yaklaşık 2000 halk ve 3000 dil bulunmaktadır. Ortalama bir buzdağı 20,000,000 ton ağırlığındadır ve hapşırdığımızda tüm vücut fonksiyonlarımız bir an için durur.

Gnc Gazete Terk Edilme Yalnizlik Yalmiz Insan (7)

Gözleri Açık Tutarken Hapşırmak İmkansızdır, Kadınlar Erkeklere Göre İki Kat Daha Fazla Göz Kırpar

Gözleri açık tutarak hapşırmak imkansızdır ve kadınlar, erkeklere oranla iki kat daha fazla göz kırparlar. Sarışınların esmerlere göre daha fazla saçı vardır ve soğan doğrarken sakız çiğnemek göz yaşarmasını önler.

Gnc Gazete Terk Edilme Yalnizlik Yalmiz Insan (8)

İnsan Yılda En Az 1460 Rüya Görür, İçtiğimiz Sular 3 Milyar Yaşındadır

İnsan yılda en az 1460 rüya görür ve içtiğimiz sular 3 milyar yaşındadır. Karıncalar iki hafta su altında yaşayabilirler ve herkesin dil izi parmak izi gibi benzersizdir.

Dünyada İnsanlardan Daha Çok Tavuk Var, Venüs Saat Yönünde Dönen Tek Gezegendir

Dünyada insanlardan daha çok tavuk bulunmaktadır ve Venüs, saat yönünde dönen tek gezegendir. İnsan kalça kemiği betondan daha sağlamdır ve hiçbir kağıt 7 defadan fazla ikiye katlanamaz.

Genc Gazete Cinler İnsanları Çarpabilir Mi Cin Çarpması Var Mı (16)

Bilim ve Teknoloji Hakkında İlginç Gerçekler

Türkiye'de 1 Milyon 229 Kişi Mehmet Adını Taşır

Türkiye'de Mehmet adında 1 milyon 229 kişi bulunmaktadır. Günde 24 saat sayı sayarsanız, 1 trilyona ulaşmanız 32 yıl alır ve vücudumuzdaki tüm damarları uç uca ekleseniz 19 bin 200 kilometre eder.

Gnc Gazete Terk Edilme Yalnizlik Yalmiz Insan (10)

Elma, Soğan ve Patatesin Tadı Aynıdır, ABD'de Birçok Otelde 13. Kat Yoktur

Elma, soğan ve patatesin tadı aynıdır; fark tamamen kokularından kaynaklanır. ABD'de birçok otelde 13. katta oda bulunmaz ve sivrisinek kovucu spreyler aslında sinekleri kovmaz, sizi gizler.

Gnc Gazete Terk Edilme Yalnizlik Yalmiz Insan (16)

Salatalığın Yüzde 96'sı Sudur, Sivrisineklerin 47 Dişi Vardır

Salatalığın yüzde 96'sı sudur ve sivrisineklerin 47 dişi bulunmaktadır. Coca-Cola'nın orijinal rengi yeşildir ve Uranüs çıplak gözle görülebilen bir gezegendir.

Gnc Gazete Terk Edilme Yalnizlik Yalmiz Insan (15)

Bir Kadının Sahip Olduğu En Fazla Çocuk Sayısı 69'dur, Evlenenlerin Yüzde Elli Boşanmaktadır

Bir kadının sahip olduğu en fazla çocuk sayısı 69'dur ve günümüzde evlenenlerin yüzde ellisi boşanmaktadır. Dünyada insan başına düşen karınca sayısı 1 milyondur ve kurşun geçirmez yelek, yangın çıkışı, cam sileceği ve lazer yazıcı kadınlar tarafından icat edilmiştir.

Kaynak: Haber Merkezi