İnegöl’ün Tüfekçi Konak Mahallesi’nde muhtar seçilen Nedim Sevim, köye kazandırdığı hizmetlerle dikkat çekiyor. Sevim’in vizyoner yaklaşımı, köyü adeta bir şehir merkezi haline getiriyor.

Genc Gazete Nedim Sevim Tufekcikonak (1)

Kırsal mahallede örnek hizmetler

Köye yapılan hizmetleri görenler, muhtar belediye gibi çalışıyor tanımını yapıyor.

Muhtar Nedim Sevim daha önce de İnegöl Kafkasspor başkanlığı ve Tüfekçikonak Köyü Kültür ve Dayanışma derneğindeki başkanlığı dönemlerinde de takdir toplayan çalışmalar yapmıştı.

Genc Gazete Nedim Sevim Tufekcikonak Mahallesi Muhtari Belediye Gibi Muhtar (15)

Kırsal Mahallede Belediye Başkanı gibi çalışıyor

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Tüfekçi Konak Mahallesi muhtarlığına seçilen Nedim Sevim, kısa sürede köye yaptığı hizmetlerle büyük takdir topladı.

Nedim Sevim, geçmişte siyasi ve sosyal alanlarda edindiği tecrübelerini köyün ihtiyaçlarına yönelik projelere dönüştürerek köy halkının takdirini kazanmayı başardı.

Genc Gazete Nedim Sevim Tufekcikonak Mahallesi Muhtari Belediye Gibi Muhtar (3)

Genc Gazete Nedim Sevim Tufekcikonak Mahallesi Muhtari Belediye Gibi Muhtar (1)

Vizyoner Muhtar: Nedim Sevim, Köyün Kalkınması İçin Önemli Adımlar Atılıyor

Seçim öncesinde köy halkına vaatlerde bulunan Nedim Sevim, "Çok kıymetli Tüfekçikonak köyü halkımız, ya Allah bismillah deyip çıktığımız bu kutlu yolda 25 yılını siyasi, sosyal kültürel spor ve STK'larda kazanmış olduğum tecrübeyle siz değerli halkımın ve güzel köyümün ihtiyaçları ve taleplerini ihtiyar heyeti arkadaşlarımla birlikte yerine getirmek için sizlerin çok kıymetli oylarınıza talibim. Seçimimiz köyümüze ve vatanımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum." diyerek destek istemişti. Bugün ise köyde gerçekleştirilen projelerle bu sözlerini yerine getirdiğini gösteriyor.

Genc Gazete Nedim Sevim Tufekcikonak Mahallesi Muhtari Belediye Gibi Muhtar (11)

Altyapı Çalışmalarıyla Tüfekçikonak'a Güvenli Ulaşım Sağlanıyor

Göreve gelir gelmez, eski Karacakaya-Tüfekçi arasındaki tehlikeli bariyerleri yenileyen Sevim, bu projeyi 300 metrelik bir alanda tamamladı. Bu çalışmalar için Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Sevim, "Yaz aylarında nüfusumuz neredeyse 3-4 katına çıkıyor. Köyümüze ulaşan ana akslarda zaman zaman kaymalar oluyordu. Yaklaşık 300 metrelik bu bölgelerimiz Bursa Büyükşehir Belediyemizce güçlendirildi. Köye gelen yolumuzu yenileyip daha güvenli hale getirdik" şeklinde konuştu.

Genc Gazete Nedim Sevim Tufekcikonak Mahallesi Muhtari Belediye Gibi Muhtar (12)

Su Sorunlarına Kalıcı Çözümler Üretiliyor

Muhtar Sevim, köydeki su sorunlarına da el attı. İçme suyuyla ilgili yaşanan sıkıntıları gideren Sevim, sulama suyu konusunda da köy halkıyla birlikte çalışmalar yaparak sorunları çözüme kavuşturdu. Yenişehir Sulama Birliği'nin katkılarıyla da köy içi mahalleye sulama hattı için sayaç bağlantısı yapıldı.

Genc Gazete Nedim Sevim Tufekcikonak Mahallesi Muhtari Belediye Gibi Muhtar (5)

Yol Genişletme Çalışmaları Devam Ediyor

Nedim Sevim, köy yollarının genişletilmesi için de çalışmalar başlattı. İnegöl Belediyesi’nin katkılarıyla arazi yollarının altyapısı hazırlanarak uzun yıllar hizmet verecek şekilde malzeme dökümü gerçekleştirildi. Köy halkı ve hayırseverlerin desteğiyle yapılan bu çalışmalar, köyün arazi ve tarla ulaşımını daha güvenli hale getiriyor.

Genc Gazete Nedim Sevim Tufekcikonak Mahallesi Muhtari Belediye Gibi Muhtar (4)

Sosyal Projelerle Köy Canlanıyor

Muhtar Sevim, köyün sosyal ve kültürel hayatını canlandırmak amacıyla çeşitli projeler de yürütüyor. Tüfekçi Konak’a özgü gelenekleri ve doğayı tanıtmak amacıyla köye gelen ziyaretçiler için turistik ortamlar düzenleniyor.

Köyün şelalesi ve dere boyunda bulunan sosyal tesisleri büyük ilgi görüyor. Yenilenen Köy camisi, meydan düzenlemesi ve ışıklandırmaları ile de Tüfekçikonak ziayretçilerin ilgisini çekiyor.  Ayrıca, eski ilkokul binası restore edilerek müze veya halk eğitim merkezi olarak kullanılmak üzere projelendiriliyor.

Genc Gazete Nedim Sevim Tufekcikonak Mahallesi Muhtari Belediye Gibi Muhtar (9)

Gelecek Vizyonu: Tüfekçi Konak Daha Sosyal ve Kültürel Olacak

Nedim Sevim, muhtarlık dönemi boyunca gerçekleştirmeyi planladığı projelerin sadece bir kısmını hayata geçirdiklerini belirterek, “Yaklaşık 20-22 projemiz var. Bunların 5-6 tanesini kısa sürede hayata geçirdik. El birliğiyle Tüfekçi Konak’ı daha sosyal, daha kültürel ve ziyaretçi çekici bir yer haline getireceğiz.” dedi.

Muhtar Sevim, ilçe kaymakamı Eren Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban başta olmak üzere projelerine destek veren hayırseverlere, köy halkına, ihtiyar heyetine  teşekkür etti:

Genc Gazete Nedim Sevim Tufekcikonak Mahallesi Muhtari Belediye Gibi Muhtar (13)

Tüfekçikonak'a gelin!

"Kıymetli köy halkımıza ,işverenlerimize, hayırseverlerimize,  ilçe kaymakamımız Eren Arslan'a Büyükşehir belediye başkanımız Mustafa Bozbey’e, İnegöl belediye başkanımız  Alper Taban'a yapmış oldukları destek ve katkılarından dolayı şahsım, azalarım ve tüm köy halkımız adına sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz... BİRLİKTE GÜZEL BİRLİKTE GÜCLÜYÜZ!"

Muhtar Nedim Sevim, tüm İnegöllüleri, Tüfekçi Konak'ın şelalesi, değirmeni, dere boyu sosyal tesisleri ve eşsiz doğası ile tanışmaya davet ediyor.

Tüfekçi Konak, sadece bir köy değil, aynı zamanda doğanın ve kültürün buluştuğu bir cazibe merkezi olma yolunda ilerliyor.

Genc Gazete Nedims Evim Tufekcikonak

İnegöl haberleri için TIKLAYIN!

Genc Gazete Nedim Sevim Tufekcikonak (2)

Muhabir: Abdullah Argun