İnegöl Mobilya ve Ağaç İşleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor

İnegöl Kaymakamlığı ve yerel yönetimlerin ortak çabalarıyla ilerleyen İnegöl Mobilya ve Ağaç İşleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projesinde önemli bir aşama kaydedildi.

 Kaymakamlık toplantı salonunda, Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ve 2. OSB yönetim kurulu üyeleri İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl ve işadamı Bülent Temelli ile birlikte basın toplantısı düzenleyen İnegöl Kaymakamı Erdoğan Bektaş yaklaşık 2 yıldır sürdürülen çalışmalar sonrasında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na gönderdikleri protokol ve yetki belgesinin onaylandığını açıkladı.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na gönderilen kuruluş protokolü onaylanarak, projenin hayata geçirilmesi için gereken tüm engeller kaldırıldı. Yeni OSB, mevcut alanın 2,5 katı büyüklüğünde olacak ve İnegöl'ü sanayi alanında önemli bir merkez haline getirecek.

Genç Gazete İnegöl'de Yeni Organize Sanayi Bölgesi (2)

İnegöl'e yeni  OSB için yeşil ışık

İnegöl Kaymakamı Erdoğan Bektaş, yaklaşık iki yıldır sürdürülen çalışmaların olumlu sonuçlandığını duyurdu. Toplantıda, İnegöl'ün geleceği adına büyük bir adım atıldığını ve 650 hektarlık yeni OSB ile sanayi kapasitesinin artırılacağını belirtti.

Genç Gazete İnegöl'de Yeni Organize Sanayi Bölgesi (3)

İnegöl için büyük fırsat

Basın toplantısında, Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ve yerel yöneticiler de hazır bulundu. Milletvekili Kızılcıklı, projenin ilçe için büyük bir fırsat olduğunu ve yerel yönetimlerle birlikte hükümetin de tam destek verdiğini ifade etti.

Erdoğan Bektaş, "Artık İnegöl, mevcut OSB'nin yaklaşık 2,5 kat büyüklüğünde bir OSB'ye daha kavuşmuş olacak. Çalışmalar kısa süre içinde başlayacak,"

“2. OSB konusunda ilçenin tüm dinamikleri bizlere çok ciddi katkılar sağladılar. Artık sanayi şehri olan İnegöl’ümüz mevcut OSB’nin yaklaşık 2,5 kat büyüklüğünde yani 650 hektarlık yeni bir OSB’ye daha kavuşmuş olacak. Müteşebbis heyetimiz bakanlıkça onaylandı. Şimdi kısa süre içinde İlçeye bağlı Boğazköy, Hamzabey, Tokuş, Yeniyörük ile Yenişehir ilçesine bağlı Çayırlı ve Yeniyörük köyleri ile çevrili bölgede kamulaştırma işlemlerine başlayacağız, imar planı, arsa tahsisi, alt yapı ve yapım çalışmalarıyla kısa zamanda mobilya ve ağaç işleri sektöründe ki firmalarımızın hayalini gerçekleştireceğiz” dedi.

Genç Gazete İnegöl'de Yeni Organize Sanayi Bölgesi (4)

Yeni istihdam alanları açılacak

Kaymakam Bektaş, yeni OSB'nin kurulmasıyla birlikte İnegöl'ün mobilya ve ağaç işleri sektöründeki firmalarının büyüme ve gelişme fırsatı bulacağını, ayrıca bölge halkına yeni istihdam alanları yaratacağını belirtti. Kamulaştırma işlemleri ve alt yapı çalışmalarının da yakın zamanda başlatılacağını açıkladı.

Son olarak, projenin İnegöl ekonomisine sağlayacağı katkılar ve bölgedeki sanayi gelişiminin ivme kazanacağı vurgulandı. Yeni OSB, İnegöl'ün yanı sıra çevre ilçeler için de önemli ekonomik fırsatlar sunacak.

Genç Gazete İnegöl'de Yeni Organize Sanayi Bölgesi (1)

Teşekkür ve Destekler

Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, projede emeği geçen herkese ve hükümete teşekkürlerini iletti. Ayrıca, projenin başarıya ulaşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğinin önemine değindi.

Kızılcıklı: “2 senede bu konuma gelmek o kadar kolay değil, İnegöl bir sanayi şehri ve sürekli gelişiyor. Buna paralel olarak mobilyacılarımızın, ağaç işleri sektör temsilcilerimizin büyük yer sıkıntıları vardı. Mevcut OSB alanı dolunca bu ihtiyaca cevap vermek için 2. OSB çalışmalarına başlandı. Aylar süren çalışmalar nihayet sonuçlandı.2. OSB’nin İnegöl’ümüze hayırlı olsun” diye konuştu.

Arşivden haber: 13 Mayıs 2006

Kaynak: Genç Gazete arşiv