2024-2025 sezonunda TFF 2.Lig Beyaz Grupta mücadele edecek olan temsilcimiz İnegölspor'un son durumunu değerlendirebilmek adına köşe yazarı ve spor yorumcusu arkadaşım Orhan Atan ile birlikte İnegölspor Başkanı Abdurrahman Maksutlar'ı Ağaç İşleri Sanayii Bölgesindeki işyerinde ziyaret ettik. Aramıza daha sonra İnegölspor yöneticilerinden Cavit Ünalan da katıldı. Öncelikle bizleri güleryüzle karşılayan, ağırlayan ve sorularımıza içtenlikle cevap veren İnegölspor Başkanı sevgili Abdurrahman Maksutlar'a teşekkür ediyoruz.

   Başkan Abdurrahman Maksutlar'a yönetici arkadaşlarıyla birlikte zor bir göreve talip olduklarını hatırlatınca, bize 3 yıllık görev sürecini en güzel bir biçimde tamamlamak istediklerini, İnegölspor'un son15 yıllık gidişatını değiştirmek için göreve geldiklerini söyledi. Aslında Başkan Abdurrahman Maksutlar Olağan Genel Kuruldaki  konuşmasında da benzer ifadeleri kullanmıştı.

   İnegölspor yönetiminin teknik direktör olarak Sinan Yücer ile anlaşarak mütevazi bir kadro kurması çabaları, bize bu sezonda sportif başarıdan ziyade, ekonomik başarı elde edilmek yani borçların azaltılmak istendiğini gösteriyor.

   İnegölspor şu ana kadar iç transferde, kaleciler Bekir Sevgi ile Yüksel Egemen Yaylı, orta saha Uğur Utlu, sol bek Orhan Aktaş ve kanat forvet Ahmet Hakan Şahin ile yeniden anlaştı. Dış transferde de Orduspor 1967'den sağ bek İsmail Kayalı, Afyonspor'dan stoper Mustafa Emre Can, Etimesgut Belediyespor'dan santrafor Fatih Aktay, Karaman FK'dan forvet arkası Özcan Aydın ve Manisa FK'dan eski oyuncumuz orta saha Ömer Faruk Çalışkan gibi isimler takıma kazandırıldı. Transferin %80 oranında tamamlandığını, 5-6 oyuncuyla da görüşme halinde olduklarını, bu arada  altyapı kademelerine de oyuncu transferi yapıldığını sevgili başkandan öğrendik. Umarız altyapıya transfer edilen oyuncular ileride A takıma yükselir ve başarılı olurlar.

  Altyapı demişken sevgili başkan bize altyapıya yönetici görevlendirmediklerini, altyapıyla yönetici anlamında bizzat kendisinin ilgilendiğini ve A takımdaki 30 kişilik kadro içerisinde en az 10 oyuncunun altyapıdan yetişen oyuncular olması gerektiği görüşünü söyledi.

  Sevgili başkan temsilcimiz İnegölspor'un yer aldığı TFF 2.Lig Beyaz Grubu da değerlendirdi. Gruptaki 1461 Trabzon FK, Anagold 24Erzincanspor, Batman Petrol Spor A.Ş.,GMG Kastamonuspor ve Sarıyer gibi takımların transferde yüksek rakamlarda para harcayarak oyuncular aldıklarını, bu takımların şampiyonluk mücadelesi vereceklerini, zor bir grupta olduklarını, yine de gruptaki takımlardan çekinmediklerini söylerken, yönetici arkadaşlarına, takımdaki oyunculara ve fedakar taraftara güven duyduğunu da gösteriyordu.

   Başkan Maksutlar, başta Belediye Başkanı Alper Taban olmak üzere, şehrimizin diğer kurum, kuruluş ve ileri gelenleri ile iş insanlarının kulübe hiç de azımsanmayacak ölçüde maddi destek vermeye başladıklarını, borcun şimdiden 30 milyon TL'nin altına düştüğünü vurguladı. Demek ki tüm şehir bir ve beraber olursa şehrimizin marka değeri İnegölspor da arzulanan yere gelecektir.

   İnegölspor şu anda kendi tesislerinde günde çift idman yaparak hazırlıklarını sürdürüyor. Ağustos'un ilk haftasında Afyon'daki kampta çalışmalarını sürdürecek ve hazırlık maçları yapacak. Kamp sonrası tekrar kendi tesislerinde hazırlıklarını tamamlayıp 1 Eylül 2024 tarihinde başlayacak olan sezonun ilk maçına çıkacak.

  Temennimiz yeni Teknik Direktör Sinan Yücer yönetiminde eski ve yeni oyuncuların uyum içerisinde mücadele etmeleri ve İnegölspor'u arzulanan yere getirmeleridir.

   Zor bir dönemde göreve geĺen başta başkan Abdurrahman Maksutlar olmak üzere tüm yönetici arkadaşlarına kolaylıklar, teknik heyet ve futbolcu kardeşlerimize de iyi çalışmalar diliyoruz.

 

MÜSLİM SERBEST