Bu saldırılarda binlerce sivil hayatını kaybetti, on binlercesi yaralandı ve büyük bir kısmı evsiz kaldı. Peki bu saldırıların ardında ne yatıyor?

Gazze'nin Dramatik Durumu

Atom Bombasıyla Karşılaştırılan Saldırılar

Gazze'deki hükümetin medya ofisinden yapılan açıklamada,

"İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye 12 bin tondan fazla patlayıcıyla saldırı düzenlediği, kilometrekare başına yaklaşık 33 ton patlayıcı düştüğü"

kaydedildi. Ayrıca bu saldırılar, 2. Dünya Savaşı'nda ABD'nin Hiroşima'ya attığı atom bombasının gücüyle eşdeğer olduğu vurgulandı.

filistin agzze israil bomba (2)

Yıkım ve Kayıplar

Gazze Şeridi'ndeki konutların neredeyse yarısı zarar gördü. 183 binden fazla konut hasar gördüğü, bunlardan 28 bininin tamamen yıkıldığı veya oturulamaz durumda olduğu aktarıldı. İsrail saldırıları sonucu 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde

2 bin 360'ı çocuk, 1421'i kadın olmak üzere 5 bin 791 kişinin öldürüldüğü

belirtildi.

filistin agzze israil bomba (1)

İbadethanelere Saldırı

Saldırılar sırasında sadece evler ve kamu binaları değil, ibadethaneler de hedef alındı.

35 cami tamamen yıkıldı, 3 kilisede ağır hasar meydana geldi.

Uluslararası Yasaklı Mühimmat Kullanımı

İsrail'in, fosfor bombası gibi uluslararası yasaklı mühimmatlar kullandığı belirtildi. Ölenlerin vücudunda yanıklar ve erimeler tespit edildi. Batılı medya kuruluşlarının bu konudaki taraflılığı da kınandı.

filistin agzze israil bomba (4)

Gazze'ye Yardım Çağrısı

Gazze Şeridi'ne yönelik yardımların önemine vurgu yapıldı. Refah Sınır Kapısı'nın sürekli açık tutulması gerektiği, yaralıların Gazze dışında tedavi almasına olanak sağlanması çağrısı yapıldı. Gazze Şeridi'nin nüfusunun yüzde 70'ine denk gelen 1 milyon 400 bin yerinden edilen kişi, barınma merkezlerine sığındı.

Bu saldırılar, uluslararası toplumun Gazze Şeridi'ne yönelik tepkisini artırıyor. Ancak çözüm henüz net değil. Saldırılar devam ederken, Gazze halkının yaşadığı dram da her geçen gün artıyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR