CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'u 10-11 Ocak tarihleri arasında bekleyen kutup soğuklarına bağlı olarak kar yağışı olasılığının yüksek olduğunu açıkladı. Şen'in değerlendirmesine göre, hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte İstanbul'da beyaz örtüye bürünecek.

Şen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sistemler değişmezse, bu sistem İstanbul'da kar yapacağını tahmin ediyorum. Bu sistem öyle bir kış yapar ki o sıcak havaları unutabiliriz. 2 sene önceki gibi bir kar yağışı da olabilir." ifadelerini kullandı.

Tahminine göre, kar yağışının İstanbul'da 10 Ocak akşamı gibi başlayarak perşembe ve cuma günlerine kadar etkili olması bekleniyor. Şen, "Önümüzdeki hafta sonu devam edecek gibi. Sonra Anadolu'ya kayacak bu sistem." şeklinde bilgi verdi.

İstanbul sakinlerini kar yağışına karşı hazırlıklı olmaları konusunda uyarıda bulunan Şen, beklenen kar yağışının şehri etkisi altına alabileceği ve günlük yaşantıyı etkileyebileceği konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Editör: İHSAN KURAN