Kuşadası Belediyesi, Uydukent'teki bazı blokların asansörlerinin mühürlenmesine ilişkin ortaya atılan iddialar üzerine bir açıklama yaptı. Belediye, asansörlerin Aydın İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü'nün talimatı doğrultusunda kullanıma kapatıldığını ve sorunun kooperatif yönetimlerinin gerekli ruhsatları almak için adım atmamasından kaynaklandığını belirtti. Belediye ayrıca, Uydukent'in uzun yıllardır süren yatırım ve hizmet sorunlarının çözüme kavuştuğunu ve bölgedeki yatırımların site sakinleri tarafından memnuniyetle karşılandığını vurguladı.

Kuşadası Belediyesi'nin Açıklaması

Belediye, Uydukent'te yaşanan asansör sorununun, yönetimlerin ruhsat almak için gerekli girişimlerde bulunmamasından kaynaklandığını açıkladı. Bu sorunun, Aydın İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü'nün talimatı ile gündeme geldiği belirtildi.

Uydukent'te Yapılan Yatırımlar

Kuşadası Belediyesi, Uydukent'e yapılan yatırımlara değinerek, bölgeye kazandırılan yeni yol ve park alanlarından bahsetti. Belediye, 27 yıldır süren hizmet sorunlarının çözüldüğünü ve bölgeye yeni yatırımların planlandığını belirtti.

Karalama İddialarına Yanıt

Belediye, asansörlerin mühürlenmesiyle ilgili iddiaların asılsız olduğunu ve yaklaşan yerel seçimler öncesinde oluşturulmak istenen bir algı operasyonunun parçası olduğunu iddia etti. Ayrıca, Uydukent sakinlerinin sorunun kaynağını bildiğini ve bu tür iddialara itibar etmediğini vurguladı.

Yasal Girişimler

Kuşadası Belediyesi, hizmetlerini gölgelemeye yönelik gerçek dışı haber ve paylaşımlarda bulunanlar hakkında yasal girişimlerde bulunacağını duyurdu.

Kaynak: iha