8 vatandaş alevlerin arasında kalarak hayatını kaybetti

Mardin’in Mazıdağı ilçesinde ve Diyarbakır’ın Çınar ilçe kırsalında dün gece çıkan yangına müdahale ederken alevlerin arasında kalarak hayatını kaybeden 8 vatandaş, acılı aileleri ve sevenleri tarafından son yolculuklarına uğurlandı. Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna kaldırılan cenazeler, otopsi işlemlerinin ardından ailelerine teslim edildi.

Genc Gazete Mardin Yangin (5)

Yangına Müdahale Ederken Can Verdiler

Sabah saatlerinde Resul Yılmaz ve Şeyhmus Demir isimli vatandaşlar toprağa verilirken, akşam saatlerinde Mezher Demir, Sinan Deviren, Azat Yılmaz, Remzi Yılmaz, Hasan Demir ve Saliha Demir, kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında Yücebağ köyünde defnedildi.

Genc Gazete Mardin Yangin (3)

Ailelerin Yürek Yakan Veda Anları

Cenazelerde aileler ve yakınlar, sevdiklerine veda ederken duygusal anlar yaşadı. Yakılan ağıtlar ve gözyaşları, hayatını kaybeden vatandaşların yasını tutan kalabalığın ortak diline dönüştü. Ailelerin acısı, toplumu derinden etkiledi.

Genc Gazete Mardin Yangin (2)

Toplumsal Dayanışma ve Destek için geldiler

Yangında hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine destek olmak için bölgedeki insanlar ve çeşitli sivil toplum kuruluşları seferber oldu. Toplumun her kesiminden gelen destek mesajları, acılı ailelerin yaralarını bir nebze olsun sarmaya çalıştı. Yetkililer, yangının çıkış sebebini araştırdıklarını ve gereken tüm önlemlerin alınacağını belirtti.

Genc Gazete Mardin Yangin (1)-1

“Alevlerin arasında kalarak hayatını kaybeden vatandaşlarımızın acısını paylaşıyoruz.”

Bölgedeki yangın söndürme çalışmalarında hayatını kaybeden 8 vatandaşın anısına düzenlenen cenaze törenleri, yas ve dayanışma duygularının bir arada yaşandığı anlara sahne oldu.

Kaynak: Haber Merkezi