Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 25-31 Aralık 2023 tarihleri arasında Türkiye genelinde hava durumuyla ilgili önemli uyarılar ve tahminlerde bulundu. Toplam 21 kentte sarı uyarı verildi.

Meteoroloji 21 kent için fırtına ve kar uyarısı yaptı

Ağrı, Ardahan, Artvin, Bartın, Bingöl, Bitlis, Bolu, Çankırı, Düzce, Erzurum, Giresun, Hakkari, Karabük, Kars, Kastamonu, Muş, Rize, Sinop, Trabzon, Van ve Zonguldak, sarı uyarı verilen iller arasında yer aldı.

Meteoroloji 21 kent için fırtına ve kar uyarısı yaptı

Doğu Karadeniz bölgesinde, Rize ve Artvin çevrelerinde beklenen yağışların kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in 600-800 metre üzeri rakımlı bölgelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, Artvin'in kuzey iç kesimlerinde ise yoğun kar yağışı öngörülüyor.

Meteoroloji 21 kent için fırtına ve kar uyarısı yaptı

Batı Karadeniz'in doğusunda rüzgarın öğle saatlerinden sonra batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin edilirken, fırtınanın pazartesi günü etkisini kaybetmesi bekleniyor. Erzurum, Kars, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgarın yer yer fırtına şeklinde eseceği belirtildi.

Meteoroloji 21 kent için fırtına ve kar uyarısı yaptı

Öte yandan, İstanbul'a kar yağışı konusunda Meteoroloji Uzmanları, "Kar İstanbul'a Ocak ayında gelebilir" açıklamasında bulundu. Dünya Meteoroloji Örgütü'nün (WMO) tahminlerine göre, 2023-2024 kışının Kuzey Yarımküre genelinde ortalamanın üzerinde yağışlı geçeceği öngörüldü, bu da Türkiye genelinde yağışların artmasına işaret ediyor.

Editör: İHSAN KURAN