Adana’da 21 yaşındaki Güldane Gerçek, eşi Muzaffer Erkuvan’ı şiddetli geçimsizlik nedeniyle terk edip, Kadın Sığınma Evi’ne yerleşti. 24 Ağustos 2024 tarihinde, Muzaffer Erkuvan kayınvalidesinin evine giderek barışma teklifini reddedince, kayınvalidesi ve geliniyle ilgili husumet başladı. Erkuvan, kendini ağaca asarak intihar etti. Bu olaydan sonra, Şemsettin Erkuvan, oğlunun ölümünden Güldane ve ailesini sorumlu tuttu.
21 Ekim 2024’te, Şemsettin Erkuvan, oğlunun mezarını ziyarete gelen gelini Güldane, kayınvalidesi Şenay ve kız kardeşi Gaye Gerçek’i takip etti. Mezarlıkta tabancayla ateş açarak, üç kadını da öldürdü. Olay sonrası kaçan sanık, cinayet ekipleri tarafından ormanda saklanırken yakalandı.
Duruşmaya katılan sanık Şemsettin Erkuvan, cinayetleri yaparken amacının sadece oğlunun intiharının sorumlularını bulmak olduğunu belirtti. "Keşke elim kırılsaydı da yapmasaydım" diyen Erkuvan, sinirle hareket ettiğini ve pişman olduğunu ifade etti. Erkuvan, oğlunun ölümüne neden olduklarını iddia ettiği gelini ve ailesine yönelik öfkesini dile getirdi.
Sanık hakkında "kasten öldürme" suçundan 3 kez müebbet hapis ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.