Milli Savunma Bakanlığı, Kuzey Irak'ta bölücü terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen hava harekatlarında 15 hedefin başarılı bir şekilde imha edildiğini duyurdu. Bakanlık, 6 Ocak 2024 tarihinde saat 17.30'da gerçekleştirilen hava harekatlarının, Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51. maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa hakları doğrultusunda Irak'ın Kuzeyindeki Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerindeki terör hedeflerine yönelik olduğunu belirtti.

Açıklamada, hava harekatlarının, bölücü terör örgütünün kullanımında olduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 15 hedefi hedef alarak imha ettiği ifade edildi. Ayrıca, operasyonun gerçekleştirildiği süreçte yerli mühimmatın azami oranda kullanıldığı vurgulanarak, masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıkların, ve çevrenin zarar görmemesi için alınan tedbirlerden bahsedildi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında, hava harekatlarının sürdürülmesi sürecinde, uluslararası hukuka ve insancıl değerlere uygun bir şekilde hareket edildiği ve operasyonun sivillere, tarihi mirasa ve çevreye zarar vermemesi için titizlikle planlandığı belirtildi.

Editör: İHSAN KURAN