AK Parti İnegöl Belediye Başkan Aday Adayı 9 isim arasından bir ismin toplantıda yer almaması, siyasi kulislerde soru işaretlerine yol açtı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa ziyaretinde Alper Taban'ı Cumhur İttifakı İnegöl Belediye Başkan Adayı olarak açıklamasının ardından düzenlenen birlik ve beraberlik toplantısına Yavuz Uğurdağ'ın katılmaması dikkatlerden kaçmadı.

Genç Gazete Aday Adaylarından Birlik Beraberlik MesajıToplantıya katılan aday adayları arasında Yavuz Uğurdağ'ın bulunmaması, onun hakkında çıkan bağımsız aday olacağı haberleriyle birlikte merak uyandırdı. Uğurdağ'ın, Alper Taban'a tebrik toplantısına katılmayışı, siyasi çevrelerde çeşitli spekülasyonlara neden oldu.

Yavuz Uğurdağ'ın aday olarak gösterilmemesinin ardından, bağımsız aday olarak seçimlere katılacağı yönünde kulis bilgileri dolaşmaya başladı. İnegöl'de yapılan bir telefon anketinde Uğurdağ'ın bağımsız aday olarak listelendiği gözlemlendi. 

inegol-ticaret-ve-sanayi-odasi-itso-baskani-yavuz-ugurdag-tum-sektorlerd

Uğurdağ'dan Açıklama

Yavuz Uğurdağ, konu hakkında yaptığı açıklamada, "Seçimlere bağımsız ya da başka bir parti çatısı altında girme düşüncem yok" diyerek, bağımsız adaylık iddialarını yalanladı. Ayrıca, yapılan anket hakkında bilgisinin olmadığını belirtti.

Editör: Umut Gökdaş