1 Eylül itibariyle denizlerde av yasağının sona ermesiyle birlikte, Karadeniz’in dört bir yanından "Vira Bismillah" diyerek denize açılan balıkçılar, bol miktarda palamutla döndü.

Trabzon'un Moloz mevkiindeki balık tezgahlarında dün 150-200 TL'den satılan palamut, yeni sezonun ilk gününde 75 TL’ye kadar düştü. Vatandaşlar da bu durumu fırsat bilerek tezgahlardaki palamuta yoğun ilgi gösterdi.

Genc Gazete Palamut Bolluğu Balık Tezgahında Fiyatlar (9)

Denizlerin bereketi fiyatları düşürdü

Sezonun açılmasıyla birlikte balıkçılar, gece yarısından itibaren ağlarını denize bırakmaya başladı. İlk av gününde bol miktarda palamutla dönen balıkçılar, tezgahları palamutla doldurdu.

Dünkü yüksek fiyatlar, balığın bolluğu sayesinde bugün yerini daha uygun fiyatlara bıraktı. 75 TL’ye düşen palamut, balık severleri sevindirdi.

Genc Gazete Palamut Bolluğu Balık Tezgahında Fiyatlar (7)

Balıkçılar sezonun bereketli olmasını umuyor

Balıkçı Mehmetcan Örseloğlu, sezonun bollukla başladığını belirterek, "İnşallah böyle devam eder. Hem vatandaş bol bol balık tüketir hem de biz balıkçılar için bereketli bir sezon olur.

Dün 200 TL olan palamut bugün 75 TL’ye düştü. Umarım ilerleyen günlerde daha da bol olur ve fiyatlar daha da düşer" dedi.

"Bu sene palamut bol görünüyor, geçen sene ise hiç yoktu. İnşallah bu bolluk devam eder."

Genc Gazete Palamut Bolluğu Balık Tezgahında Fiyatlar (4)

Palamut bolluğu hamsiyi etkileyebilir

Balıkçı Gökmen Aydın, sezonun başlangıcında palamutun tezgahlarda bolca yerini aldığını ifade ederek, "Bu sene palamut bol, ama bu durum hamsiyi etkileyebilir. Hamsiye biraz daha var, ama umarız vatandaş ucuz balık yemeye devam eder" dedi.

Genc Gazete Palamut Bolluğu Balık Tezgahında Fiyatlar (3)

Fiyatlar düşmeye devam edebilir

Balıkçılar, denizlerin bu yıl bereketli geçeceği yönünde umutlu. Mehmet Örseloğlu, "Gece 12’den itibaren vira bismillah dedik ve ağlarımızı denize bıraktık.

Palamut bol gelmeye başladı ve bu durum fiyatları hemen etkiledi. Dün 150 TL’ye sattığımız palamutu bugün 75 TL’ye kadar düşürdük. Umarız sezon böyle bereketli devam eder" ifadelerini kullandı.

Genc Gazete Palamut Bolluğu Balık Tezgahında Fiyatlar (3)

Tüm Türkiye'den haberdar olmak için BURAYA TIKLAYIN!

Genc Gazete Palamut Bolluğu Balık Tezgahında Fiyatlar (1)