Naver, "no para, yes hizmet" stratejisiyle geleceğin kafe deneyimini yeniden tanımlıyor. Güney Kore'nin teknoloji devi, Seongnam'daki Naver 1784 teknoloji merkezinde tam 100 hizmetçi robotla Starbucks şubesini donattı. Bu yeni Starbucks, geleneksel hizmet anlayışını tamamen değiştiriyor.

Naver 1784, Seongnam'da 36 katlı bir teknoloji merkezi olarak 2022'de kapılarını açtı. Merkezde, "Rookie" adı verilen otonom hizmet robotları, Starbucks ve diğer servis noktalarında müşterilere hizmet veriyor. Günlük olarak 100'den fazla Rookie robotu, kahve, paket servisi ve öğle yemeği sunumu gibi görevleri üstleniyor. Bu robotlar ne yoruluyor ne de şikayet ediyorlar.

Rookie, Starbucks için yiyecek, içecek ve diğer malzemeleri taşımak için özel olarak tasarlanmış tekerlekli bir hizmetçi robotudur. Naver'ın bulut tabanlı platformu olan AI, Robot ve Cloud (ARC) sistemi üzerinde çalışırlar. Rookie, katlar arasında hızlı geçiş yapabilmesi için özel olarak tasarlanmış bir robot asansörü olan Roboport ile entegre şekilde çalışır.

Robotlar, O Sektörde De Insanların Yerini Almaya Başladılar!2

Rookie'yi destekleyen bir diğer robot olan Ambidex, getir-götür işlerini yapmak için görevlendirilmiş bir taşıyıcı robotudur. Çift kollu bu robot, Starbucks'taki müşterilerle güvenli bir şekilde etkileşime girebilir ve yük taşıma gibi görevleri başarıyla yerine getirebilir.

Naver, robot araştırmalarını servis robotlarının yaygınlaşması, insanlarla robotlar arasındaki doğal etkileşim ve robotlar için yapay zeka olmak üzere üç ana alanda yoğunlaştırmıştır. ARC platformu, Starbucks'ın hizmetinde yer alan bu robotların insanlarla sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlamak için yüksek hassasiyetli veriler ve öncü algoritmalar kullanır.

Naver'ın web sitesinde belirtildiği gibi, "Günlük hizmetler günlük testlere dönüşür ve her günün deneyimleri bir sonraki günün gelişimine ilham verir. Bu süreçte robotlar her geçen gün daha da gelişir."

Naver 1784'teki Starbucks şubesindeki robotların insanlarla uyum içinde çalışması gerçekten etkileyici. Bu teknolojik ilerleme, gelecekte günlük yaşamımızda daha fazla benimsenecek gibi görünüyor. Sizce bu değişim korkutucu mu, yoksa kabul edilebilir bir evrim mi? Görüşlerinizi paylaşmak için yorumlar bölümünü kullanabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi