Kars'ın Sarıkamış ilçesinde kış mevsimi erken geldi ve kar yağışıyla birlikte soğuk hava da etkisini göstermeye başladı.

İlçede hava sıcaklığı eksi 7 dereceye kadar düştü ve Sarıkamış Kayak Merkezi ile Sarıçam ormanları tamamen beyaza büründü.

Genc Gazete Sarıkamış Kışa Teslim Oldu Kar Yağışı Güzel (3)

Hava sıcaklığı eksi 7 dereceye kadar düştü

Özellikle Sarıçam ormanlarında çam ağaçlarının tamamen beyaz örtüyle kaplandığı görüldü. Soğuk havaya rağmen Sarıkamış'ta adeta kartpostal tadında manzaralar ortaya çıktı. Kayak merkezi ve çevresi havadan çekilen görüntülerle hayranlık uyandırdı.

Genc Gazete Sarıkamış Kışa Teslim Oldu Kar Yağışı Güzel (4)

Sarıçam ormanları beyaza teslim oldu

İlçeye ilk karın düştüğünü söyleyen bir vatandaş, Sarıkamış Kayak Merkezi’nde bulunmanın keyfini yaşadığını belirtti. Bölgeye fotoğraf çekmek için gelen vatandaş, “Sarıkamış’a yılın ilk karı düştü.

Her yer beyaza büründü. İnşallah bu yıl bereketli bir sezon olur. Sarıçam ağaçları tamamen beyaz örtüyle kaplandı. Muhteşem manzaralar kaydettik” dedi.

“Sarıkamış’a yılın ilk karı düştü. Her yer beyaza büründü. İnşallah bol bereketli bir sezon geçirir Sarıkamış, bizler de fotoğrafçılar olarak geldik kayak merkezine fotoğraf çekmeye. Sarıçam ağaçları tamamen beyaza bürünmüş. Çok güzel görüntüler çektik.”

Genc Gazete Sarıkamış Kışa Teslim Oldu Kar Yağışı Güzel (1)

Ddoğal yaşam alanları havadan görüntülendi

Başta boz ayılar, vaşaklar ve kurtlar olmak üzere birçok yaban hayvanına ev sahipliği yapan Sarıçam ormanları da havadan görüntülendi. Doğanın bu eşsiz manzaraları, görenleri büyülemeye devam ediyor. Beyaz örtüyle kaplı doğa, yaban hayatı için de kışın zorlu şartlarına hazırlanıyor.

Fotoğraflı haberde Sarıkamış Kayak Merkezi ve Sarıçam ormanları, soğuk havanın oluşturduğu etkileyici görüntülerle dikkat çekiyor. Sarıkamış, kış turizmi için hazırlıklara başlarken, yılın ilk karı bu bölgeye büyük bir canlılık kazandırdı.

Genc Gazete Sarıkamış Kışa Teslim Oldu Kar Yağışı Güzel (2)

İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!

Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!

Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!

Kaynak: İHA