Tokat Erbaa Devlet Hastanesi'nde 17 pratisyen hekimin istifa etmesi, acil serviste ciddi bir doktor sıkıntısına yol açtı. Acil serviste sadece bir doktorun kalmış olması ve çok acil vakalar dışındaki hastaların çevre ilçelere yönlendirilmesi,  hastalar arasında büyük tepki çekti.

Hastalar Mağdur: En Yakın Hastane 45 km Uzakta!

Toplu İstifalar ve Sonuçları

Tıpta Uzmanlık Sınavı'nı (TUS) gerekçe gösteren 17 pratisyen hekimin toplu istifası sonucu, hastane acil servisinde sadece bir doktor görev yapmaya devam etti. Çok acil vakalar dışındaki hastalar ise, 45 km uzaklıktaki en yakın hastaneye yönlendirilmek zorunda kaldı.

Hastaların Tepkisi

İlçede başka hastane alternatifi olmadığı için mağdur olan hastalar, bu duruma tepki göstererek en kısa sürede hastaneye yeni doktor atamalarının yapılmasını talep etti.

"100 bin nüfuslu bir yerde nasıl acil doktoru olmaz? ... 100 bin nüfuslu bir yerin acil servisinde muayene olmaması skandal."

Gece Yarısı Sağlık Hizmeti Mağduriyeti

Bir hasta yakını, 8 yaşındaki çocuğunu gece yarısı hastaneye götürdüğünde doktor olmadığı için başka bir ilçeye gitmek zorunda kaldıklarını belirtti. Arabası olmasa bu durumun daha da zorlayıcı olacağını ifade eden vatandaş, "Acil serviste acil doktor nasıl olmaz?" diye sordu.

17 pratisyen hekimin baskılar yüzünden gittiği iddia edilirken, hastanenin bu durumu en kısa sürede çözmesi ve yeni doktor atamalarını yapması bekleniyor.

Editör: Fırat Çelik