Bayramda Uzungöl'e Akın Var

Trabzon'un Çaykara ilçesinde bulunan ünlü turizm merkezi Uzungöl, Kurban Bayramı tatilinde tam kapasite doluluk oranına ulaştı. Yerli turistlerin yanı sıra Orta Doğu ve Körfez ülkelerinden gelen ziyaretçilerin de yoğun ilgi gösterdiği Uzungöl'de, kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Bu yoğunluk, sürücüler için zor anlara neden oldu.

Genc Gazete Uzungol (4)

Turizmde Bayram Hareketliliği

Uzungöl Çevre Koruma Kültür ve Turizm Dernek Başkanı Abdullah Özen, her bayram döneminde trafik sorunlarının yaşandığını belirtti. Özen, “Okulların kapanması ve Kurban Bayramı nedeniyle 9 günlük tatilde başta Uzungöl olmak üzere Trabzon ve çevre illerde turizmde güzel bir hareketlilik yakaladık. Uzungöl çok güzel bir 3 gün geçirdi diyebiliriz. Önümüzdeki günlerde de yoğunluk devam edecek. Uzungöl'ü ziyaret edecek misafirlerimizin özellikle erken rezervasyon yaptırmalarını rica ediyoruz. Uzungöl'deki trafik sorunu maalesef her bayramda bu şekilde oluyor. Bunun için üzgünüz. Maalesef henüz bir imar planımız yok. İmar planı olmadan Uzungöl'ü çözmek imkansız” ifadelerini kullandı.

Genc Gazete Uzungol (3)

Erken Rezervasyon Uyarısı

Özen'in açıklamalarına göre, Uzungöl'de bayram süresince yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmak için erken rezervasyon yaptırmak büyük önem taşıyor. Bu yıl da Uzungöl, bayram tatilinde ziyaretçilerini en iyi şekilde ağırlamak için hazırlıklarını tamamladı. Ancak yoğun ilgi nedeniyle bazı sorunlar kaçınılmaz oluyor.

Genc Gazete Uzungol (2)

Doğal Güzelliklerin Keyfi Kaçmasın

Uzungöl, doğal güzellikleriyle her yıl binlerce turisti cezbetmeye devam ediyor. Ancak bayram yoğunluğunda yaşanan trafik sıkışıklıkları, bu güzelliklerin tadını çıkarmayı zorlaştırabiliyor. Ziyaretçilerin, bu muhteşem doğa harikasını daha rahat keşfetmeleri için planlı hareket etmeleri gerektiği belirtiliyor.

Genc Gazete Uzungol (1)

Uzungöl'deki bayram yoğunluğu, bölgenin turizm potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi. Doğal güzellikleri ve sunduğu huzur dolu atmosferle Uzungöl, her yıl olduğu gibi bu bayramda da turistlerin vazgeçilmez adreslerinden biri olmayı başardı.

Kaynak: Haber Merkezi