Acil olarak kilo vermek zorunda.

Cafer Karataş, 92 kiloya ulaşan kilosu ve sağlık sorunları nedeniyle zor günler geçiriyor. Böbrek hastalığı, hipertansiyon ve işitme kaybı ile mücadele eden genç, doktorların önerisiyle acil olarak kilo vermek zorunda. Yaşam koşulları ve sağlık durumu nedeniyle zor anlar yaşayan Cafer, toplumdan dışlandığını ifade ediyor.

Genc Gazete Saglik Cocuk Kilo (3)

Cafer’in Sağlık Durumu

Cafer, Dulkadiroğlu ilçesi Erkenez Mahallesi'ndeki Havaalanı Konteyner Kent'te yaşıyor. Depremzede olan 15 yaşındaki Cafer'in bir böbreği yok ve diğer böbreği sadece yüzde 30 kapasite ile çalışıyor. Doktorlar, Cafer’in kilo vermesinin hayati önem taşıdığını belirtiyor. Cafer’in durumu kritik seviyede ve bir an önce kilo vermesi gerekiyor.

Genc Gazete Saglik Cocuk Kilo (4)

Toplumsal Dışlanma ve Zorluklar

Cafer, arkadaşları tarafından dışlandığını belirterek, sosyal çevresinde yaşadığı zorlukları şu sözlerle ifade etti:

“Arkadaş ortamlarında hep dışlanıyorum. Çoğu kez ortamlara giremiyorum. Benimle kilomdan dolayı dalga geçiyorlar. Duymadığım zaman arkadaşlarım dışlıyorlar.”

Cafer, yaşadığı sağlık sorunları ve toplumsal dışlanma nedeniyle psikolojik olarak da zor anlar yaşıyor.

Genc Gazete Saglik Cocuk Kilo (2)

Annenin Feryadı: “Acil Yardım Bekliyoruz”

Anne Nursel Karataş, oğlunun durumunu şu şekilde dile getirdi:

“Depremzedeyiz. Hipertansiyon hastası. Kulaktan ameliyat oldu. Kulak zarını aldılar. Yüzde 60 duyma kaybı var. Böbrek hastası. Böbreğinin biri yok, diğeri ise yüzde 30 çalışıyor. Yüzde 27'ye düşünce nakil olacak. Şu an 92 kiloda. Acil olarak zayıflaması gerekiyor. Zayıflamadıkça tahlilleri iyi çıkmıyor. Ama şu an sürekli kilo alıyor.”

Genc Gazete Saglik Cocuk Kilo (1)

Anne Karataş, oğlunun acilen kilo vermesi gerektiğini ve bu süreçte desteğe ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi