Başıboş köpeklerin saldırısında ağır yaralanan Tunahan Yılmaz'ın babası Halil Yılmaz, sahipsiz hayvanlara ilişkin yasa teklifinin görüşüldüğü komisyonda muhalefet partisi vekillerine tepki gösterdi. Köpeklerden kaçarken kamyonun altında kalarak hayatını kaybeden Mahra Melin Pınar'ın annesi Derya Pınar da vekillerin duyarsızlığına isyan etti.

Halil Yılmaz’ın Tepkisi

Ankara'da sahipsiz hayvanların saldırısına uğrayarak ağır yaralanan ilkokul öğrencisi Tunahan Yılmaz'ın babası Halil Yılmaz, Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri sırasında, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz'in konuşmasına tepki gösterdi. Yılmaz, "Sabahtan beri sizi dinliyorum. Nasıl bir insansınız?" diyerek muhalefet vekillerine çıkıştı. Baba Yılmaz, "Benim çocuğum diri diri yendi, 10 yıl tedavi görecek. Ben Allah’a çocuğumu alsın diye yalvardım" ifadelerini kullandı.

Derya Pınar’ın İsyanı

Köpeklerden kaçarken kamyonun altında kalarak hayatını kaybeden Mahra Melin Pınar'ın annesi Derya Pınar da vekillerin duyarsızlığına isyan etti. Pınar, kızının olay sırasında giydiği ayakkabıları göstererek vekillerin duyarsızlığını eleştirdi. "Bu insanlar bir kez olsun beni arayıp 'başın sağ olsun' demediler, yanımızda olmadılar, sadece köpeklerin yaşamını konuştular" dedi. Pınar, hayvanları koruma kanunundaki değişikliklerin ardından birçok ölüm yaşandığını ve bu duruma artık tahammül edemediklerini belirtti.

Başıboş Köpeklerin Tehlikesi

Pınar, 2 yıl içinde 75 ölüm yaşandığını ve bunların 25'inin çocuk olduğunu vurgulayarak, "En sonuncusu da daha dün Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği öğrencisini kaybettik. Bunlar olurken hala köpekleri sokaklarda tutmaya çalışmak iyi niyetli bir davranış değil" dedi. Ayrıca köpeklerin sokaklarda refah içinde yaşamadıklarını ve bazı grupların bu durumdan rant sağladığını söyledi. "Hem kendilerine hem çevreye hem yaban hayatına hem sokakta bulunan diğer canlılara büyük zarar veriyorlar" diye ekledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ