Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin İnegöl'deki iki farklı noktada gerçekleştirdiği karpuz dağıtımı  büyük ilgi gördü. Sani Konukoğlu Camii önü ve Huzur Mahallesi'nde yapılan dağıtımlarda toplamda yaklaşık 25 ton karpuz, vatandaşlar tarafından kısa sürede tüketildi.

Bazı vatandaşlar, sunulan bu fırsattan fazlasıyla yararlanarak 5-6 karpuz alırken, bu durum bazı tepkilere de neden oldu. CHP İnegöl İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Tanrıkulu, vatandaşların bu davranışını eleştirdi ve amacın asıl ihtiyaç sahiplerine ulaşmak olduğunu vurguladı.

Whatsapp Image 2024 07 29 At 12.41.18 Gencgazete

Bazı vatandaşların çevreye istifleyerek 5-6 karpuz aldığı görüldü. CHP İnegöl İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Tanrıkulu bu duruma tepki gösterirken vatandaşlara serzenişte bulundu. Tanrıkulu, “Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarım A.Ş.’nin tarlada kalan karpuzu vatandaşa ücretsiz ulaştırma projesi kapsamında bizler de İnegöl’de 2 ayrı noktada; Sani Konukoğlu ve Huzur Mahallesi’nde karpuz dağıtımı gerçekleştirdik. Bursa Büyükşehir’den gelen 2 kamyonla yaklaşık 25 ton karpuzu vatandaşlara dağıtımını yaptık. Bizim asıl amacımız burada asıl ihtiyaç sahiplerine karpuzları ulaştırmaktı. Ne yazık ki toplumumuzun henüz bilinçlenmediğini gördük. Bazı vatandaşlarımızın 3’er 5’er karpuz aldığını görmek ne yazık ki bizleri üzdü. Çevrede bulunan marketlerden poşetler alarak karpuzları evlerine taşımalarını doğru bulmuyoruz. İhtiyaç sahiplerine ulaştıysa ne mutlu bize ama görünen o ki ihtiyacı olmayan insanlar da bu karpuzlardan fazlasıyla aldı. Bu şekilde bir olayın bir kez daha tekerrür etmemesini diliyorum. Yapmış olduğumuz dağıtımda karpuzlarını alan vatandaşlarımıza afiyet olsun diyorum. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bozbey’e de teşekkür ediyorum” dedi.

Karpuz fiyatları manav, pazar ve zincir marketlerde ne kadar öğrenmek için TIKLAYIN!

Muhabir: Şaban Kılıçcı