26 kişi tutuklandı

Diyarbakır merkezli operasyonla, internette sahte e-devlet sitesi kurarak vatandaşları dolandıran çete çökertildi. Operasyonda 27 kişi gözaltına alındı, 26'sı tutuklandı. Operasyon, siber suçların artan tehlikesini bir kez daha gözler önüne serdi.

Genc Gazete E Devlet Sitesini Taklit Edip Dolandıran Çete (5)

Sahte linke tıklayan yandı

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, internette e-devlet sitesini taklit ederek vatandaşları dolandıran bir çeteyi tespit etti. Siber dolandırıcılar, "Güvenli ödeme" bahanesiyle gönderdikleri linkler üzerinden sözde kredi bedeli adı altında ödeme alarak mağdurları tuzağa düşürdü.

"Polis, organize suç örgütünün, aslının neredeyse aynısı olan siteler kurarak adeta kullanıcıları hipnoz ettiğini, 'dijital hipnoz' olarak adlandırılan yöntemle vatandaşları mağdur ettiğini çözdü."

Genc Gazete E Devlet Sitesini Taklit Edip Dolandıran Çete (1)

Dolandırıcılar, kullanıcıları ikna ettikten sonra çağrı merkezi üzerinden arayıp farklı gerekçelerle tekrar para yatırmalarını istedi. Ekipler, çetenin internet üzerindeki izini sürdü ve kimlik tespitlerini yaparak teknik takip başlattı.

Genc Gazete E Devlet Sitesini Taklit Edip Dolandıran Çete (2)

7 İlde Eş Zamanlı Operasyon

Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Antalya, Mersin, Adana ve Hatay'da eş zamanlı düzenlenen "Sekte" operasyonu ile çete üyeleri yakalandı. Aramalarda 32 cep telefonu, 12 bilgisayar, 40 sim kart, 18 banka kartı ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Genc Gazete E Devlet Sitesini Taklit Edip Dolandıran Çete (3)

"Ekipler, Diyarbakır merkezli İstanbul, İzmir, Antalya, Mersin, Adana ve Hatay'da organize suç örgütüne 'sekte' adlı eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi."

Operasyonda gözaltına alınan 27 kişiden 26'sı tutuklandı. Mahkemeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: İHA