Kadın & Aile

Evde Yapabileceğiniz Pratik ve Lezzetli Kolay Magnolia Tatlısı Tarifi!

Son dönemin gözde tatlısı Magnolia'yı evde yapmaya ne dersiniz? O meşhur, lezzetli kreması ve kat kat dizilen bisküvi ile meyve kombinasyonu var ya, işte tam da o! "Nasıl yapacağım, zor mudur acaba?" diye düşünmeyin.

Abone Ol

Son dönemin gözde tatlısı Magnolia'yı evde yapmaya ne dersiniz? O meşhur, lezzetli kreması ve kat kat dizilen bisküvi ile meyve kombinasyonu var ya, işte tam da o! "Nasıl yapacağım, zor mudur acaba?" diye düşünmeyin. Bu tarifle Magnolia yapmanın ne kadar kolay ve eğlenceli olduğunu görünce her fırsatta yapmaya başlayacaksınız. Üstelik, ev yapımı olduğu için içindeki her şeyi siz kontrol ediyorsunuz, dışarıdan aldığınız tatlılardan çok daha hafif ve doğal bir sonuç elde edeceksiniz. Hadi gelin, birlikte bu çilekli Magnolia’yı yapalım, keyfimize keyif katalım!

 Malzemeler:

Şimdi malzemelere bir göz atalım, gördüğünüz gibi mutfağınızda her zaman bulabileceğiniz, son derece basit malzemelerle bu harikayı ortaya çıkaracaksınız!

- 5 su bardağı süt

- 1 su bardağı toz şeker

- 1 paket vanilya

- 1 adet yumurta sarısı

- 2 yemek kaşığı nişasta (mısır ya da buğday, hangisi varsa)

- 2 yemek kaşığı un

- 1,5 çay bardağı krema

İç Malzemeleri:

- 1 paket bebe bisküvisi (ya da evde ne varsa, yulaflı veya kakaolu bisküvi de kullanabilirsiniz!)

- 15-20 adet taptaze çilek

Evde  Magnolia Nasıl Yapılır?

1. Muhallebi Hazırlığı!

 İlk işimiz, Magnolia'nın o efsanevi muhallebisini hazırlamak! Geniş bir tencere alın ve içine 5 su bardağı sütü dökün. Üzerine 1 su bardağı şekeri ekleyin, ama durun, hemen karıştırmaya başlamayın! Şekerin üstüne 2 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı un ve 1 adet yumurta sarısını da ekleyin hepsini güzelce çırpın. Aman dikkat, un topaklanmasın diye karıştırmaya özen gösterin. Bu aşamada muhallebinin kıvamını tutturmak için sabırlı olmak önemli!

2. Muhallebinin Kıvamını Yakalıyoruz!

   Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Burada sabırlı olun, acele etmeyin, çünkü kıvamın tutması biraz zaman alabilir. Muhallebi göz göz olup kabarcıklar çıkarmaya başladığında tamamdır! Şimdi ocaktan alın ve içine bir paket vanilyayı ekleyin. Güzelce karıştırın ki o enfes vanilya kokusu tatlınıza yayılsın.

3. Kreması

Tam 1,5 çay bardağı kadar kremayı yavaşça ekleyip çırpmaya devam edin. Bu aşama önemli, çünkü krema tatlınızın yumuşacık olmasını sağlayacak. Karıştırırken o krema kıvamının pürüzsüz hale geldiğini gördükçe, tatlınızın enfes olacağına emin olacaksınız!

4. Bisküvileri Hazırlıyoruz, Çilekleri Dilimliyoruz

   Şimdi işin biraz daha keyifli kısmına geldik: Bisküviler ve çilekler! Bir paket bebe bisküvisini alın ve rondodan geçirin, incecik bir toz haline gelsin. Eğer bebe bisküvisi yerine başka bir bisküvi kullanmak isterseniz, onu da aynı şekilde hazırlayabilirsiniz. Yulaflı, kakaolu bisküvilerle de harika bir tat yakalayabilirsiniz.

   Çileklere gelecek olursak, saplarını ayıklayın ve dilediğiniz şekilde dilimleyin. Çileklerin o muhteşem kırmızı görüntüsü tatlınıza hem görsel hem de lezzet olarak müthiş bir katkı sağlayacak!

5. Kat Kat Magnolia!

   Şimdi işin en eğlenceli ve gösterişli kısmına geldik: Kat kat Magnolia yapmak! Tatlı kuplarınızı hazırlayın. Önce bir kaşık muhallebi koyun, ardından üzerine çekilmiş bisküvi serpin ve birkaç dilim çilek ekleyin. Bu işlemi muhallebi, bisküvi ve çilekler bitene kadar tekrarlayın. Her katmanı dizdikçe gözlerinizin önünde Magnolia’nın nasıl şekillendiğini izlemek müthiş bir keyif verecek!

6. Buzdolabında Dinlendirme Zamanı

   Kuplarınızı hazırladıktan sonra tatlınızı hemen yemeye kalkmayın. Tatlılar sabırlı insanların işidir! Magnolia tatlınızı buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin. Böylece tatlı, tüm lezzetleri içine çekecek ve tam kıvamında olacak.

7. Sunum ve Süsleme

   Magnolia tatlısını dolaptan çıkardınız, şimdi sıra son dokunuşlarda! Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Biraz daha bisküvi kırıntısı, birkaç dilim çilek, belki biraz muz ya da çikolata sosu… Hayal gücünüzü serbest bırakın ve sunumunuzu şölene çevirin!

 Magnolia Tatlısı İçin Püf Noktaları!

- Vanilyayı ve Kremayı Sonradan Ekleyin: Vanilya ve krema, muhallebi ılındıktan sonra eklenirse daha iyi bir kıvam yakalarsınız. Çok sıcak eklemeniz, kıvamı bozabilir.

- Çilekleri Hemen Eklemeyin: Çilekler, taze ve diri kalmalı. Sıcak muhallebinin üzerine hemen çilek koymak, tatlının sulanmasına neden olabilir. Tatlı biraz soğuduktan sonra eklemek en iyisi.

- Farklı Bisküvi Seçenekleri Deneyin: Bebe bisküvisi dışında kakaolu veya yulaflı bisküvilerle Magnolia tatlınıza farklı bir hava katabilirsiniz. Hangi bisküviyi tercih ederseniz edin, Magnolia’nın lezzeti garantidir!

 Alternatif Magnolia Tatlısı Fikirleri:

- Kakaolu Magnolia: Muhallebinizin içerisine biraz kakao ekleyerek çikolata sevenler için harika bir alternatif oluşturabilirsiniz.

- Fındık veya Fıstık İlaveleri: Katlar arasına ince çekilmiş fındık veya Antep fıstığı ekleyerek tatlıyı zenginleştirebilirsiniz.

 Magnolia Tatlısını Saklama Önerisi:

Magnolia tatlınızı buzdolabında 2-3 gün boyunca taze bir şekilde saklayabilirsiniz. Kuplarınızın üzerini streç filmle kapatarak tatlının bozulmadan kalmasını sağlayabilirsiniz. Hatta misafirleriniz gelmeden bir gün önce hazırlayıp, sunum günü sadece süsleme yaparak zaman kazanabilirsiniz!

Afiyet olsun!